„La discuțiile pe care le-am avut cu unii dintre dvs, ați arătat cu degetul unii la alții. Procurorii spun că judecătorii dau decizii ilegale. Judecătorii spun că procurorii nu anchetează judecătorii corupți. Eu vreau să vă spun că aveți toate instrumentele necesare pentru ca sistemul să înceapă să funcționeze. E nevoie de voință. Nu spun că este simplu, dar v-ați asumat conducerea acestor instituții și trebuie să faceți acest lucru”, a mai daclarat președinta.
„Dacă printre conducătorii instituțiilor de care depinde reforma justiției ți combaterea corupției sunt din cei prinși în mrejele schemelor corupte, vă sfătui să depuneți mandatul. Să nu încercați să împiedicați lucrurile în continuare. Fiți siguri că sistemul acesta care a permis perpetuarea corupției, nu va mai ține. Dacă nu o să opriți dvs acest sistem, oamenii o să iasă în stradă și o să vă pedepsească așa cum știu ei. Acest sistem nu mai poate fi tolerat de către oameni.”
Maia Sandu
Autor:
Consiliul Suprem de Securitate s-a întrunit la 26 ianuarie în prima ședință din 2021. De mnționat, că partea a doua a ședinței s-a desfășurat cu ușile închise și în lipsa presei.
Amintim că președinta Maia Sandu a aprobat o nouă componență a Consiliului Suprem de Securitate. Printre noii membri se numără deputați de la PAS și Platforma DA, consilieri prezidențiali, experți, un judecător și prim-viceguvernatorul BNM, Vladimir Munteanu.
Predecesorul Maiei Sandu, Igor Dodon, i-a criticat decizia, menționând că „numirea unor persoane dubioase este un pericol direct asupra intereselor și securității statului”.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.