Barometrul mass-media 2021: AGORA în topul celor mai populare 10 site-uri de știri din țară. Cum se împart preferințele publicului pentru tv, radio și ziare

Barometrul mass-media 2021: AGORA în topul celor mai populare 10 site-uri de știri din țară. Cum se împart preferințele publicului pentru tv, radio și ziare

Trei site-uri se clasează în topul celor mai populare surse online accesate de cititori. Acestea sunt știri.md, jurnal.md și protv.md. Cel puțin aceasta arată rezultatele unui sondaj realizat de Compania Date Inteligente (iData) cu tema „Barometrul mass-media 2021 - ediția lunii ianuarie”. În topul celor mai populare 10 site-uri de știri din țară se numără și AGORA. Iată care sunt cele mai vizionate posturi tv, cele mai citite ziare și cele mai ascultate posturi radio, potrivit chestionării.

La întrebare au răspuns 313 persoane. Oamenii au fost rugați să numească cinci site-uri de știri pe care le accesează cel mai des. În topul preferințelor s-a dovedit a fi știri.md. Aici, însă, organizatorii sondajului menționează că, răspunsurile sunt cumulate cu cele în care respondenții au răspuns „point.md”. Opțiunea a acumulat 32,79%.

Pe locul doi este Jurnal.md, site pe care îl accesează 27.43% dintre respondenți. Iar pe locul trei -protv.md, cu 25.93%. Printre primele 10 poziții se regăsește și AGORA cu 3,89%.

Publicitate
...

...

Numărul celor care citesc ziare s-a dovedit a fi mai mic. Sau cel puțin, doar 182 de persoane au putut răspunde la întrebarea „Ce ziar ați citit în ultimele 30 de zile?”.

...

Cel mai ascultat post de radio de către respondenți este Radio Noroc (29.41%). Pe locul doi se clasează Radio plai cu ponderea răspunsurilor 26.58% și Radio Moldova care este ascultat de o pătrime din respondenți (25.73%).

Mai mult de o treime din respondenți au afirmat că ascultă alte posturi de radio (32.18%). La această întrebare au răspuns 254 de persoane.

În topul rețelelor de socializare cel mai accesate se numără Facebook - 80.1% din respondenți. Pe locul doi după frecvența accesării și numărului de utilizatori se clasează Odnoklassniki - 40.6% din respondenți, iar pe locul trei se poziționează Instagram - 31.4%.

Celelalte rețele de socializare sunt accesate de mai puțin de 10 % din respondenți. 12,8% din respondenți au afirmat că accesează alte rețele 388 de persoane au numit rețele de socializare cele mai accesate.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal