Premiul Grupul pentru Dialog Social (GDS) care se decernează anual unei personalități care s-a remarcat în promovarea valorilor societății civile și statului de drept, a fost acordat președintei Republicii Moldova, Maia Sandu.
„Este un lucru neobișnuit, ceva fără precedent în istoria de 30 de ani a Grupului pentru Dialog Social și a numeroaselor premii care au fost date, să dea un premiu unui șef de stat. Este o onoare. De multe ori aceste premii au creat dispute în interiorul GDS. Uneori eram gata să „ne rupem de tot” din cauza unor premii care unii erau de acord, iar alții nu. În cazul de față nu a fost niciun fel de dispute. Toată lumea a primit această premieră cu mare bucurie”, a menționat președintele GDS Andrei Cornea.
Membrul Grupului pentru Dialog Social, Sorin Ioniță afirmă că trei lucruri au stat la baza acordării acestui premiu pentru Maia Sandu.
„Sunt teri lucruri pe care i-au impresionat pe colegii de GDS și au hotărât să dea acest premiu. În primul rând răbdarea pe care a avut-o Maia Sandu de a construi o politică de timp European în R. Moldova. Al doilea lucru care ne-a impresionat este contrastul teribil dintre dificultatea situației sociale și politice, care este o țată de șapte ori mai mică decât România, ca populație, dar de șapte ori mai complicată politic. În al treilea rând este faptul că a reușit să facă această construcție de tip European și să o ducă la succes ca femeie, demonstrând calități de leadership remarcabile”, susține Ioniță.
Președinta a mulțumit pentru aprecierea acordată de GDS și a declarat că acest premiu este al cetățenilor R. Moldova pentru că eu sunt cei care au luptat pentru valorile democratice.
„Acest premiu este al cetățenilor R. Moldova pentru că ei sunt cei care au luptat pentru valorile democratice, care au rezistat în timpuri foarte grele. Vă mulțumesc foarte mult pentru această apreciere și sunt sigură că împreună cu toți oamenii care ne sprijină o să reușim să construim în R. Moldova o societate de care să fim mândri cu toții”, a spus Maia Sandu.
Grupul pentru Dialog Social este prima organizație non-guvernamentală liberă inființată în România pe 31 decembrie 1989, este o asociație independentă, cu caracter nepatrimonial, care și-a propus să apere și să promoveze valorile democrației, libertățile și drepturile omului.
Vezi și aceste știri
Advertoriale

Microinvest susține agricultorii din Moldova cu CREDITE AGRO de până la 7 000 000 lei

Scopul și valorile reînnoite ale maib prezentate întregii echipe
