„Aceste întreprinderi gestiionează fondul locativ a circa 45 de mii de aparatamente, în care locuiesc aproximativ 100 de mii de cetățeni. În urma rezilierii contractului, nu mai exista niciun raport juridic între aceste două părți, iar S.A. „Apă-Canal Chişinău” nu are niciun temei juridic în baza căruia să presteze acest serviciu. Acest lucru este foarte grav pentru că în condițiile în care nu există relații conbtractuale între „Apă Canal” și consumatori direct, asta însemană că nu există un beneficiar care urmează să achite pentru aceste servicii”, a declarat într-o conferință de presă, Vasile Grădinaru.
Alesul local a menționat că, în condițiile în care niciunul dintre proprietarii de apartamente nu au încheiate contracte individuale de aprovizionarea cu apă, vor fi deconectați. Consilierul mai spune că în cazul în care S.A. „Apă-Canal Chişinău” va continua să furnizeze apă, atunci lunar s-ar putea crea un prejuduciu de 2,5 milioane de lei.
„Apă Canala fie continuă să livreze apă consumatorilor în ilegalitae, afică în lipsa unui raport juridic sau a unei baze juridice, fie ea debranșeazăconsumatorii de la apă și canalizare. În cazul în care „Apă Canal” își va asuma responsabilitatea de a livra apă în detrimentul faptului că nu există un contract direct cu întreprinderile de stat, noi vom livra apa, iar consumatorii o vor achita către întreprinderi, iar ultimii nu voe achita apei canal. Astfel, creându-se lunar un prejuduciu lunar de circa 2,5 milioane de lei. Ulterior, oamenii pe lângă faptul că vor plăti această datorie, ei vor mai plăti și penalizări”, a adăugat Grădinaru.
Consilierii au venit cu un îndem către primarul capitalei, Ion Ceban.
„Să întreprindă în cel mai scurt timp toate acțiunile necesare pentru remedierea situației”, a declarat consiliera Ina Coșeru.
S.A. „Apă-Canal Chişinău” ar fi contestat în instanța de judecată intenția de reziliere a contractului cu întreprinderi municipale de gestionarea fondului locativ.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.