Conducerea MS mai spune că toate sesizările din partea pacienților privitor la cheltuielile suplimentare pentru tratament vor fi examinate în comisie, cu implicarea reprezentanților Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.
„Ministerul a atenționat conducătorii instituțiilor medicale să monitorizeze în permanență asigurarea instituției medicale din subordine cu medicamentele necesare, în conformitate cu prevederile protocoalelor clinice naționale. La fel, a fost solicitată informarea în termini cât mai restrânși despre provocările și probleme întâmpinate la acest subiect și care necesită soluționare de comun”, se arată într-un comunicat emis de reprezentanții Ministerului.
Precizăm că, încă șase preparate au fost incluse în lista medicamentelor compensate din fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală. Trei dintre acestea vor fi compensate integral. Prevederea intră în vigoare din 25 ianuarie. Medicamentele enumerate fac parte din tratamentul a 10 maladii, precizează Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM).
Medicamentele destinate tratamentului COVID-19 și tratamentului de recuperare, conform schemelor de tratament, au fost incluse în lista medicamentelor compensate, pe o perioadă provizorie până la scăderea ratei de incidență a cazurilor de COVID-19 în Republica Moldova și se prescriu inclusiv pentru persoanele neasigurate.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.