FOTO. Primii vizitatori în pavilionul Moldovei la EXPO Milano 2015

FOTO. Primii vizitatori în pavilionul Moldovei la EXPO Milano 2015


Pe 1 mai  a fost  inaugurat Pavilionul Republicii Moldova la Expo Milano 2015. Acesta a fost finalizat integral și a întâmpinat vizitatorii cu elemente precum filmul ”JOC. Energie pentru viață”, instalațiile ”Moldova Celeste” și ”Floarea Solară”.

Pe 1 mai 2015 la Milano, Italia, a avut loc inaugurarea oficială a expoziției universale Expo Milano 2015. Cu genericul ,,Hrană pentru planetă. Energie pentru viaţă”, expoziția este un eveniment universal cu o durată de 6 luni, de la 1 mai până la 31 octombrie 2015, la care participă 140 de state și organizații. Pavilioanele care acoperă o suprafață de 1.1mln. m², vor fi un punct de atracție pentru cei peste 21mln. de vizitatori din toate colțurile lumii.

Republica Moldova participă, în premieră, la această importantă expoziție mondială cu pavilion propriu, fiind inaugurat de o delegație oficială, în următoarea componeneță:Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al RM în Republica Italiană, Dna. Stela Stîngaci; șeful Cabinetului Viceprim-Ministrului, Ministrului Economiei al RM, Dl. Ion Lupan, Vice-Comisarul Pavilionului RM, Dna. Dona Școla și Managerul de Proiect ”Expo Milano 2015”, Dl. Radu Balan. În cadrul ceremoniei de inaugurare, pavilionul RM a atras atenția a sute de vizitatori, care au avut parte și de o degustare a celor mai bune  vinuri moldovenești, care ne duc faima în lumea întreagă.

Pavilionul Moldovei a fost finalizat integral la data inaugurării,este rezultatul colaborării între artistul vizual autohton, Pavel Braila și arhitecții studioului ”Gorgona”; acesta prezintă o triadă de elemente: ” filmul ”JOC. Energie pentru viață” și instalațiile ”Moldova Celeste” și ”Floarea Solară”. La finalizarea expoziției, Pavilionul va fi demontat și transportat în Moldova pentru a putea fi vizitat și de oamenii de aici.â

Gazdele au întâmpinat cu zâmbet vizitatorii Expo Milano 2015 și le-au vor relatat despre istoriași tradițiile Moldovei.

Participarea Republicii Moldova laExpo Milano 2015 este un eveniment de anvergură, ce reprezintă un element esenţial pentru creșterea notorietății și vizibilității Moldovei pe plan mondial, o oportunitate pentru promovarea industriilor agroalimentare, vitivinicole și textile a Republicii Moldova pe piața Uniunii Europene și o ocazie unică pentru a promova companiile moldovenești, interesate de parteneriate internaționale și extinderea relațiilor de export.

Organizația pentru Atragere Investiții și Promovare Exporturi din Moldova (MIEPO), în calitate de administrator al proiectului de participare a Republicii Moldova la EXPO 2015, a pregătit un program vast și complex pentru businessul autohton. Vor fi realizate ateliere și evenimente de nișă pentru companiile moldovenești, atât în  Milano, cât și în alte regiuni ale Italiei. Producătorii moldoveni vor avea posibilitatea de a organiza prezentări și întâlniri cu potențiali parteneri străini în cadrul pavilionului Republicii Moldova, unde, pentru aceste scopuri,  este rezervat și amenajat etajul doi. Producătorii locali, vor avea de beneficiat și din explorarea pavilioanelor altor țări prezente la expoziție, unde vor fi prezentate soluții și inovații în sectorul agroalimentar și cel industrial. Suplimentar agendei expoziționale, organizatorii și-au exprimat promptitudinea de a realiza vizite de studiu la companiile producătoare italiene,  pentru a oferi companiilor din Moldova posibilitatea de a prelua, de la colegii italieni, know-how-ul din procesul de producție, precum și expertiza comercială a acestora.

Potențialul investițional și de comerț extern al Republicii Moldova va fi prezentat vizitatorilor EXPO 2015 în contextul diferitor evenimente specializate, care vor reflecta activitatea sectoarelor prioritare ale economiei naționale. Din luna mai până în octombrie vor fi realizate programe specializate pentru vinificatori, industria textilă, producătorii de fructe, sectorul turistic, etc. Ca și exemplu, în luna octombrie, va avea loc "Conferința mondială a distribuitorilor de vinuri moldovenești", care va include o prezentare publică cu degustare a celor mai bune vinuri moldovenești, precum și prezentarea acestora pentru presa locală de specialitate și o conferință cu participarea distribuitorilor internaționali, a rețelelor de comerț și a producătorilor de utilaj; sunt planificate vizite și ateliere  în cadrul companiilor italiene, producătoare de vinuri.

Hai să fim prieteni! Hai să #SusținemPresa independentă cu câte un abonament AGORA, de 98 de lei.

Dacă tot ai ajuns aici...

...înseamnă că ți-a plăcut articolul sau te preocupă subiectul. Noi vrem să venim cu cât mai multe articole pe care să le citești până la final. Acum le poți spune direct jurnaliștilor din redacție ce vrei să citești și în ce format.

Noi păstrăm jurnalismul AGORA deschis tuturor. Nu avem în spate oligarhi sau politicieni și nimeni nu-i dictează editorului cum să scrie despre un subiect sau altul. Sprijinul tău ne va ajuta să ne păstrăm această independență. Orice contribuție, oricât de mare sau mică, este extrem de valoroasă pentru noi.

Sprijină AGORA astăzi cu doar 98 de lei. Mulțumim.

Vezi și aceste știri
Cum au încercat rușii să „recupereze” Basarabia în 1924: Răscoala de la Tatarbunar și procesul celor 500 (2)

Cum au încercat rușii să „recupereze” Basarabia în 1924: Răscoala de la Tatarbunar și procesul celor 500 (2)

Romeo Lopotencu, demis în toamna anului trecut, restabilit în funcția de directorul al Red-Nord

Romeo Lopotencu, demis în toamna anului trecut, restabilit în funcția de directorul al Red-Nord

Afganistan: Peste 100 de jurnaliști cer ajutorul comunității internaționale pentru sprinjinul libertății presie

Afganistan: Peste 100 de jurnaliști cer ajutorul comunității internaționale pentru sprinjinul libertății presie

Advertoriale
Castel Mimi – legenda locului care scrie istorie, la Bulboaca, de 5 ani (FOTO)

Castel Mimi – legenda locului care scrie istorie, la Bulboaca, de 5 ani (FOTO)

De ce aeroportul din Lukla este cel mai primejdios din lume și cum moldovenii au vopsit ouă în Nepal, de Paște. Istoriile documentarului MyEverest

De ce aeroportul din Lukla este cel mai primejdios din lume și cum moldovenii au vopsit ouă în Nepal, de Paște. Istoriile documentarului MyEverest

Cine sunt experții internaționali, invitați la „Moldova ICT Summit 2021: The Future of Digital”

Cine sunt experții internaționali, invitați la „Moldova ICT Summit 2021: The Future of Digital”

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
 • Oameni ca tine: Creatorul de zâmbete (VIDEO)
  Oameni ca tine: Creatorul de zâmbete (VIDEO)
 • Oameni ca tine | Un cuplu de la Ialoveni a pus pe roate o afacere creativă: „În dragoste și în business toate căile sunt bune”
 • Podcastul „Bilet în Parlament”: Tărț la PAS. Analizăm promisiunile noii majorități parlamentare și cât de reale sunt acestea (AUDIO)
 • Podcastul „Bilet în Parlament”: Viața de deputat, între glamour și birocrație. Discuție cu fostul parlamentar Vadim Pistrinciuc (AUDIO)
 • De la 11, cu Veaceslav Platon despre promisiunile electorale ale lui Veaceslav Valico
Cele mai populare
 • 1
  Au refuzat să lucreze acolo unde au fost repartizați, așa că au fost obligați, de stat, să restituie banii pentru anii învățați. Avocatul Poporului ia apărarea absolvenților Academiei Militare
 • 2
  Testamentul Prințului Philip al Marii Britanii va rămâne sigilat timp de 90 de ani
 • 3
  Autoritățile locale din Cupcini vor aloca 200 mii de lei pentru un bust în memoria primarului socialist Ivan Ostaficiuc (DOC)
 • 4
  Gazprom, suspectat de manipularea pieței de gaze. Un grup de europarlamentari cer anchetarea companiei
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.