Copiii știu mai bine: Învățătura noastră cea de toate zilele și perspectiva asupra lecțiilor online (VIDEO)

Copiii știu mai bine: Învățătura noastră cea de toate zilele și perspectiva asupra lecțiilor online (VIDEO)

Nu le prea place statul acasă și nici nu se dau în vânt după lecțiile online. Le este dor de școală, de colegi, de interacțiune, de mingea bătută pe stadion și de ceaiul sorbit în pauze. S-au adaptat la condițiile pandemiei, dar, așa mici cum sunt, își fac griji că s-ar putea să piardă o parte din cunoștințele necesare pe drum. Micii noștri experți au argumentat de ce e mai bine la grădiniță decât acasă și au spus pe ce loc a ajuns educația din Moldova pe vreme de coronavirus.

Odată cu începerea noului an de studii, o bună parte dintre elevii și profesorii din Moldova au revenit la procesul de studiu online. În timp ce pentru unii dascăli această modalitate de predare este una cât de cât accesibilă, pentru alții - reprezintă o adevărată provocare. La fel este și în cazul elevilor. Nu toți școlarii din Moldova au la dispoziție computere, tablete sau telefoane mobile performante, care le-ar permite conectarea online la lecții. Ministerul Educației recunoaște că, din cauza lipsei tehnicii de calcul, nu pot participa la învățământul la distanță 28.957 de elevi și 2.958 de profesori. Nici pe parcursul celor trei luni de vacanță de vară și nici chiar la începutul noului an școlar, Moldova nu a reușit să rezolve ecuația în care lecțiile online sunt în plus, iar tehnica de calcul - în minus.

Materialul face parte dintr-un proiect de Jurnalism de Soluții, lansat de AGORA. Acesta este finanțat de un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA. Opiniile, constatările şi concluziile din articol aparţin autorului şi nu le reflectă neapărat pe cele ale Departamentului de Stat al SUA.

Reacții la acest articol
Spațiu rezervat vizitatorilor Agora.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.