(UPDATE 13:30) Protestatarii cer demisia incorpore a conducerii Parlamentului și Guvernului. „La pușcărie!”, scandează manifestanții. Organizatorii anunță că la această oră în PMAN sunt în jur de 40 de mii de persoane, iar mai multe autocare ce veneau din regiuni au fost oprite pe drum. 

(ORA 13:05) Zeci de mii de oameni s-au adunat în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău la un miting de protest organizat de Platforma civică „Dreptate și Adevăr”. Mai jos vedeți imagini video în direct și poze de la eveniment.

Printre organizatori se numără jurnaliști, oameni de știință și analiști. Printre aceștia se numără Nicolae Josan, Angela Aramă, Igor Boțan, naistul Vasile Iovu.

Protestul este apolitic. Participanții nu poartă însemne politice sau alte drapele decât cele ale Republicii Moldova și Uniunii Europene. Acesta este al doilea miniting de protest organizat de societatea civilă. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!