Violența în școli: Un deputat PSRM propune măsuri de combatere a fenomenului

Violența în școli: Un deputat PSRM propune măsuri de combatere a fenomenului

Violența în școli este un fenomen răspândit, iar aleșii poporului trebuie să intervină cu măsuri de prevenire și combatere agresiunilor în rândul elevilor. De această părere este deputatul PSRM Vladimir Odnostalco. Socialistul propune mai multe modificări legislative.

Deputatul Vladimir Odnostalco amintește de cazul de agresiune în una din școlile din capitală înregistrat recent și larg mediatizat.

„Astfel de situații se întâmplă și în alte școli, doar că nu apar public, ci rămân între elevi și instituție. Faptul că a ieșit la suprafață arată cât de gravă e problema. Ce a m văzut nu e bullying, ci e violență. Iar noi ne amintim de copii doar de câteva ori în an - de Ziua Copilului, de Ziua Convenții ONU pentru Protecția Copilului și Ziua non-violenței în școli”, spune socialistul.

Publicitate

Deputatul consideră că setul de acte normative și prevederi legislative funcționează ineficient, iar fenomenul continuă să se întâmple.

„În astfel de situație nu trebuie învinovățiți copiii. Trebuie adresări la familie, școală, grădinițe, adresări în domeniul culturii și în manuale. De unde iau copiii această informație negativă? Trebuie să vedem ce n-am făcut noi deputații. Problemele copiilor se lasă în mare parte pe ultimul plan”, spune deputatul.

Odnostalco propune ca în legislație să fie introdusă noțiunea de „bullying”. „Trebuie elaborat un articol întreg care să explice ce este aceasta și cum se acționează în astfel de situații”, spune deputatul.

La fel, PSRM a înregistrat un proiect de lege despre statutul psihologului. Un alt proiect de lege se referă la salarizarea specialiștilor în psihologie ce activează în școli. Deputatul mai menționează că este nevoie de un set de instrumente de lucru cu familia.

„Dacă nu întreprindem de urgență acest pachet de măsuri cu școlile, comitetele părintești, psihologi și mass-media, atunci nu vom putea schimba situația”, a punctat deputatul.

Amintim că polițiștii investighează un caz de violență în rândul minorilor. Mai exact, o elevă de 15 ani a fost agresată de alte două tinere, iar cazul a devenit public după ce imaginile video au ajuns în mediul online.

Victima și mama ei au depus o plângere la poliție. Martorii susțin că acesta nu ar fi primul caz de agresiune publicat.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal