Analist politic: „Nu este exclus că în zilele următoare, Dodon să mai facă o declarație contradictorie”

Analist politic: „Nu este exclus că în zilele următoare, Dodon să mai facă o declarație contradictorie”

Chiar dacă, acum câteva zile, liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon a spus că nu va vota Guvernul Gavrilița,  analistul politic Ion Tăbârță spune că politicianul nu ar fi încă decis care este scenariul cu care va merge PSRM joi în Parlament, atunci când prim-ministra desemnată va veni să-și prezinte echipa și programul de guvernare. Tăbârță nu exclude faptul că în zilele următoare, fostul președinte de țară să mai facă o declarație contradictorie cu privire la votul socialiștilor candidatei Maiei Sandu. 

Analistul politic este de părere că Guvernul nu va fi votat în Parlamennt. Nu însă același lucru s-ar putea întâmpla la a doua încercare.

„Tind să cred că acest Guvern nu o să treaca joi în Parlament. Această situație poate fi descrisă printr-o incertitudine, care este determinată de socialiști. (…) Nu este exclus că în zilele următoare, Dodon să mai facă o declarație contradictorie. Cred că Dodon are trei scenarii: să respingă orice tentativă de a vota un cabinet de miniștri. Cred că pe acest scenariu se insistă de la Moscova. Al doilea scensariu este că pentru o perioadă să pună responsabilitate guvernarii pe umerii Maiei Sandu, votând un Guvern și să înceapă o campanie murdară, iar vara să fie provocat caderea Guvernului și în toamnă să fie anticipate. Acest scenariu este cu scopul de a scădea din ratingul electoral a PAS și Maiei Sandu. Al treilea scenariu pe care insistă Șor este ca să fie votat un Guvern formalizat și să guverneze în Moldova practic anulând exercițiul alegerilor parlamentare anticipate. Probabil din aceste trei scenariu Dodon acum alege. El acum singur nu este convins pe care scenariu să meargă”, a spus Ion Tăbârță, al emisiunea „Punctul pe azi” de la TVR.

Publicitate

AGORA amintește că, la 3 februarie, Igor Dodon a declarat că PSRM nu va vota pentru Guvernul Gavrilița. Mai mult, fostul președinte al țării e convins că alegerile parlamentare anticipate vor avea loc în luna iunie curent.

Menționăm că în cadrul emisiunii „Președintele vorbește”, Igor Dodon a spus că sunt mai multe scenarii.

„Noi avem doar două scenarii. Primul - alegeri parlamentare anticipate în luna iunie. Și al doilea - fără anticipate în acest an sau, în general, fără alegeri anticipate cu alegeri în 2023”, a spus Igor Dodon.

Pentru ca Parlamentul să poată fi dizolvat și să fie organizate alegeri anticipate, este nevoie de două încercări eșuate de învestire a unui Guvern.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal