Cinci membri ai unei grupări criminale, reținuți pentru trafic de droguri din UE. S-au confiscat opt kilograme de marijuana și 10 mii de dolari

Cinci membri ai unei grupări criminale, reținuți pentru trafic de droguri din UE. S-au confiscat opt kilograme de marijuana și 10 mii de dolari

Cinci membri ai unui grup criminal organizat au fost reținuți pentru trafic de droguri din Uniunea Europeană. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) spune că activitatea suspecților a fost investigată pe parcursul ultimelor patru luni.

Oamenii legii au întreprins mai multe măsuri speciale de investigații și acțiuni de urmărire penală pentru deconspirarea activității grupului criminal și stabilirea rolului fiecărui membru al acestuia în traficarea marijuanei de tip hidropon, cu tranzitarea României și Republicii Moldova.

Urmare a activității de documentare, forțele de ordine au percheziționat mijloacele de transport și domiciliile figuranților. În rezultat, a fost ridicată o cantitate de opt kilograme de marijuana de tip hidropon, mijloace bănești în sumă de 10 mii de dolari, care ar proveni din activitatea criminală desfășurată, telefoane mobile folosite la conducerea activității criminale, precum și ciorne care conțin amănunte importante cu privire la etapele infracționale și implicarea fiecărui membru al grupului criminal.

Publicitate

Transportatorul drogurilor și alți doi participanți au fost reținuți în flagrant. Ulterior, la interval de câteva ore, au fost identificate și reținute alte două persoane, care, de fapt, sunt organizatorii și finanțatorii grupului criminal organizat, spune PCCOCS într-un comunicat.

Potrivit estimărilor, drogurile ridicate ar costa pe piața neagră circa un milion de lei. „Acestea constituie o cantitate destul de mare, iar toate probele indică asupra intenției de livrare a substanțelor într-un alt stat”, menționează oamenii legii.

Bărbații reținuți, cinci la număr, au vârste cuprinse între 25 și 43 de ani.

Procurorii PCCOCS au solicitat plasarea acestora în arest preventiv pentru 30 de zile, „luând în considerare amploarea activității lor infracționale, succesul operațiunii de documentare, reținere și necesitatea prevenirii eschivării lor de la răspundere”. Instanța de judecată a admis însă parțial demersurile procurorilor, astfel încât trei membri au fost plasați în arest preventiv, iar alții doi – anume cei care, potrivit materialelor anchetei, sunt organizatorii și finanțatorii grupului criminal – au fost plasați în arest la domiciliu.

Procurorii au contestat aceste încheieri ale Judecătoriei Chișinău, oficiul Ciocana. Acum, urmează ca magistrații de la Curtea de Apel Chișinău să se pronunțe.

Potrivit legii penale, pentru faptele comise, persoanele vinovate riscă până la 15 ani de închisoare.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal