Tentativă eșuată: Natalia Gavrilița și miniștrii propuși nu au fost susținuți de Parlament

Tentativă eșuată: Natalia Gavrilița și miniștrii propuși nu au fost susținuți de Parlament

Candidata propusă de președinta țării Maia Sandu pentru funcția de prim-ministru Natalia Gavriliță, dar și echipa pentru un viitor Cabinet de miniștri, nu au obținut votul de încredere a deputaților. Majoritatea deputaților s-au abținut de la vot la ședința plenară din 11 februarie.

După ce a prezenta programul de guvernare și a răspuns la întrebările deputaților, candidatura Nataliei Gavrilița la funcția de prim -ministru și lista de miniștri a supusă votului în plenul Parlamentului. Numărătoarea denotă că Gavrilița nu a obținut susținere, mai exact - 0 voturi.

„Este evident că fracționea Platformei DA nu va vota pentru Guvernul doameni Gavrilița. Am analizat programul de guvernare. Desigur putem dezbate acest document. Sunt multe puncte care coincid cu dezideratele platformei.

Publicitate

Noi avem propria agendă și nu participăm nici în show ieftin ale socialiștilor, nici în imitarea investirii Guvernului care nu se dorește să fie votat”, a spus înainte de vot deputatul Platformei DA Alexandru Slusari.

„Din punctul meu de vedere și azi asistăm la un exercițiul masiv de trișare politică. Să fim sinceri. În ciuda declarațiilor tari, partidele nu vor alegeri anticipate.

Absurdul a ajuns la limite azi. Parlament să nu ne dăm votul pentru un Guvern vcare nu vrea să fie votat. Am decis să ies pentru ca să cer scuze cetățenilor și colegilor mei pentru că este o rușine ce s-a întâmplat azi în Parlament”, a spus liderul PDM Pavel Filip.

„Când am văzut lista acestui guvern mă gândeam că poate să-i votăm și să le dăm posibilitate să se manifeste și să-i vadă cetățenii. Dar fiind o persoană responsabilă și aplicând urechea la faptul că nu vor să fie votați, o să mă abțin de la aceasta”, a spus socialistul Vasile Bolea, după un șir de critici.

„În pofida la tot zgomotul din parlament e important să rămânem optimiști. Pentur că schimbarea este inevitabilă. Băieții aceștia șmecheri o să încerce să încropească acum o alianță în frunte cu noua desemnată candidată. Clar că o să încerce, dar procesele fundamentale s-au pornit și nu pot fi oprite. Inevitabil vor fi alegeri anticipate”, a spsu deputatul PAS, Dan Perciun.

Este de menționat că la începutul ședinței plenare Partidul Șor a părăsit plenul Legislativului și nu au participat la vot.

La fel, în timp ce candidata președintei Maia Sandu la funcția de premier, Natalia Gavrilița, prezenta în fața deputaților programul de activitate al Cabinetului propus, liderul PSRM, Igor Dodon, a anunțat că socialiștii propun propriul candidat pentru această funcție – Mariana Durleșteanu.

Amintim că, în seara zilei de 27 ianuarie, președinta Maia Sandu a anunțat că o propune pe fosta ministră a Finanțelor din Guvernul Sandu, Natalia Gavrilița, drept candidată pentru funcția de premier.

Pe 5 februarie, aceasta și-a prezentat echipa, din care fac parte deputați PAS, dar și actuali consilieri prezidențiali.

Pe 8 februarie, programul de guvernare a fost depus în Parlament.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal