Candidata propusă de PSRM la șefia Guvernului: Nu am știut că și PP Șor a semnat pentru candidatura mea

Candidata propusă de PSRM la șefia Guvernului: Nu am știut că și PP Șor a semnat pentru candidatura mea

Candidata propusă de Partidul Socialiștilor pentru funcția de prim-ministru, Mariana Durleșteanu spune că nu a știut despre faptul că deputații din Partidul „Șor” au semnat pentru înaintarea sa la funcția de prim-ministru. Mai mult, în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV aceasta a afirmat că la alegerile prezidențiale din toamna anului 2020 a votat pentru Maia Sandu.

„Nu am nicio relație cu Partidul Șor. Nu-i cunosc pe nimeni, personal. Nu am niciun contact cu ei... Eu speram că ei totuși nu vor vota pentru că ideologiile mele sunt un pic mai diferite. Eu nu am știut că ei au semnat”, a menționat Durleșteanu.

În cadrul unui alt interviu de la Pro TV, Durleșteanu a menționat că a fost asigurată că Partidul Șor nu va semna pentru înaintarea candidaturii sale.

Publicitate

Candidata propusă de PSRM mai spune că propunerea de a fi înaintată la funcția de prim-ministru a venit din partea Zinaidei Greceanîi și mai multor partide. Aceasta susține că este un candidat apolitic și a acceptat învitația formațiunilor pentru a ajuta cetățenii R. Moldova.

„Aceasta propunere a venit de la doamna președintă a Parlamentului, Zinaida Greceanîi și a mai multor partide, nu doar PSRM. Am avut mai multe discuții și mai mulți oameni m-au abordat ca să revin în R. Moldova. Chiar dacă fiind în diaspora de zece ani nu pot privi cu indiferență lucrurile care se întamplă. Am stat și eu în ploaie ca să votez. - Ați votat-o pe Maia Sandu?- Da și asta nu ascund. Asta a fost doleanța mea de a face schimbări”, a mai adăugat Mariana Durleșteanu.

Precizăm că, Durleșteanu a avut în ultimii ani mai multe mesaje critice în adresa elitei politice de la Chișinău.

Amintim că, PSRM a decis să propună propria candidată la funcția de șefă a Executivului. Anunțul a fost făcut de liderul PSRM Igor Dodon. Drept candidată a fost aleasă Mariana Durleșteanu, fostă ministră a Finanțelor în Guvernul Greceanîi.

Inițiativa a fost susținută de deputații PSRM și urmează să ajungă pe masa Maiei Sandu după ce va acumula numărul suficient de semnături.

Mariana Durleșteanu este fostă ministră a Finanțelor, activând în funcție în perioada martie 2008 – septembrie 2009, în Guvernul comunist condus de Zinaida Greceanîi.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal