Cel mai vestit cofetar din lume, David MacCarfrae: „Am început să coc torturi de la 5 ani”

Cel mai vestit cofetar din lume, David MacCarfrae: „Am început să coc torturi de la 5 ani”
Foto: ea.md

Este numit „cel mai original designer de torturi pentru toate evenimetele din viața unui om”. De fapt, David MacCarfrae este un bărbat talentat, foarte modest a cărui merite ies din limitele imaginației unui om. Știe să facă asemenea torturi și prăjituri la care nici măcar nu ai visat. Sunt fabuloase, extraordinare și adevărate opere de artă, scrie ea.md.

Bărbatul are o sumedenie de diplome, medalii și mențiuni care reflectă doleanțele întregii lumi atunci când este vorba de cofetărie. Acesta a deservit și membrii Familiei Regale, pentru care a făurit torturi de excepție și de care absolut toți clienții acestora au rămas mulțumiți.

După un număr colosal de masterclass-uri pe care le-a susținut, britanicul a decis ne dea cele mai cerute sfaturi pentru pregătirea tortului - unul dintre cele mai importante „detalii” din cadrul tuturor evenimentelor frumoase din viața fiecăruia dintre noi.

collage1

David MacCarfrae este un tip binevoitor care cunoaște totul despre decorarea dulciurilor, dar mai ales despre cele a torturilor și a prăjiturilor, dar și despre prepararea glazurei de flori și a florilor din zahăr. Starul copturilor a proiectat și a decorat personal, prăjiturile pentru nunțile prinților Andrew și Edward. Cel mai recent, MacCarfrae a fost în Hong Kong pentru a da câteva sfaturi pentru cei interesați în decorarea torturilor de nuntă; așadar vi-l prezentăm pe David MacCarfrae!

Despre copt: Am început să coc când aveam doar cinci ani, evident că am fost ghidat de mama mea. Am știut întotdeauna că pregătirea dulciurilor este chemarea și pasiunea mea.

7

Despre prăjiturile Familiei Regale: Este întotdeauna o onoare să pregătesc ceva pentru Familia noastră Regală. Am fost chemat la Palat pentru a pregăti un tort pentru nunta prințului Andrew, pentru care m-am inspirat din arhitectura Palatului Birmingham (secolul XIX), apoi, pentru nunta prințului Edward, m-am inspirat din arhitectura Castelului Windsor.

Despre dificultatea de a decora torturile de nuntă: Pentru prăjiturile pe care le fac, de obicei, sunt condus de libertatea imaginației și a dibăciei mele. Prin urmare, planificarea designului este una critică. În primul rând voi face schița, în care voi indica detaliile de bază, de care mă voi conduce, când voi fi în procesul de lucru. Schița  îmi permite să-mi planific structura și integritatea tortului. După ani de antrenare a abilităților mele, eu deja pot să mă dezic de schiță, dar totuși atunci când o am în fața ochilor, conceptul este mai ușor de realizat.

collage

Despre prăjiturile prea dulci: Gusturile prăjiturilor pot fi controlate, în funcție de aroma tortului și textura acestuia. Decorarea unui tort este o altă poveste. Din punct de vedere istoric, zahărul este un lux și reprezintă bogăția. Spre exemplu, pentru a face glazura, eu, în mod tradițional, folosesc doar zahăr de cea mai înaltă calitate și albuș de ou.

Despre torturile „dezastru”: Pentru a preveni un dezastru este important să știi care sunt „cheile”: proiecția, construcția și tehnicile de la care nu ai nici un drept să te abați, mai ales în cazul în care ești un începător. Eu m-am ciocnit cu o mulțime de situații frustrante, au fost cazuri când organizatorii au uitat să pună tortul la rece, atunci am fost nevoit să repar pe loc florile din zahăr, pentru a evita nemulțumirile clienților.

5

Despre proiectarea prăjiturilor: Pentru a proiecta un tort de nuntă, trebuie să alegi bine structura și să urmezi tehnicile cu strictețe (pentru a crea un tort fabulos). De multe ori, un tort se prăbușește dacă nu are un suport bun.

Despre arhitectura tortului: Există multe modalități de a construi un tort, dar torturile de nuntă sunt mai mult o provocare, deoarece trebuie stivuite bine, etajarea blaturilor este foarte importantă. Decoratorul trebuie să știe cum să pună corect „sprijinul” pentru a crea un tort „de excepție”. Pentru torturile înalte, cofetarii deja știu că există și „etajere” speciale.

6

Despre torturile preferate: Îmi plac tot felul de prăjituri. Cu toate acestea, nu toate tipurile de prăjituri sunt potrivite pentru a face un tort de nuntă! Dacă ar fi să aleg, tortul tradițional din fructe este încă favoritul meu. Acesta din urmă necesită mult timp pentru a fi pregătit, dar se păstrează cel mai bine. Cu toate acestea, în zilele noastre noua generație preferă torturile cu umplutură și cu cremă din unt sau marțipan.

Dragă cititor,

Mii de oameni ne citesc în aceste zile în căutarea informațiilor, răspunsurilor și a unui fir de speranță. Iar noi lucrăm ca să asigurăm un jurnalism responsabil care să ne ajute pe fiecare dintre noi să înțelegem mai bine tot ce se întâmplă în jurul nostru și să ne unească în aceste timpuri complicate.

Ce putem face noi acum, este să te informăm corect, din surse verificate. Când nu știi pe cine să crezi, vezi ce scrie AGORA.
Fiecare contribuție din partea cititorilor este valoroasă pentru activitatea redacției. Susține-ne cu un abonament de membru. Mulțumim

Vezi și aceste știri
Belarusul a introdus pedeapsa cu moartea pentru tentativă de terorism

Belarusul a introdus pedeapsa cu moartea pentru tentativă de terorism

Turcia dă semnale contradictorii privind extinderea NATO

Turcia dă semnale contradictorii privind extinderea NATO

Fiecare al cincilea copil se naște în afara căsătoriei, în Republica Moldova

Fiecare al cincilea copil se naște în afara căsătoriei, în Republica Moldova

Advertoriale
Fă cunoștință cu mentorii din cadrul Click School! (INTERVIU)

Fă cunoștință cu mentorii din cadrul Click School! (INTERVIU)

Bine ați venit la Vinia Traian!

Bine ați venit la Vinia Traian!

Victoriabank este și în acest an partener al CCF Moldova în cadrul campaniei „Povești de acasă”

Victoriabank este și în acest an partener al CCF Moldova în cadrul campaniei „Povești de acasă”

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
  • Copiii știu mai bine: În căutarea jobului perfect (VIDEO)
    Copiii știu mai bine: În căutarea jobului perfect (VIDEO)
  • Moldova, I am back! | Tatiana Miron, tânăra care a decis să revină din Spania pentru a dezvolta satele din Moldova (VIDEO)
  • Copiii știu mai bine: Liderii lumii - sup lupă (VIDEO)
  • Moldova, I am back! | Dumitru și Emanuela Ciuprina, tinerii care au schimbat Bucureștiul pe satul Lunga din Florești (VIDEO)
  • Copiii știu mai bine: Paștele - mâncare, tradiție, mister
Cele mai populare
  • 1
    Experții americani explică de ce Rusia a fost de acord să evacueze militarii ucraineni din Mariupol
  • 2
    Atenție: Vântul bate, copacii cad! Încă un arbore doborât în parcul Alunelul din capitală (FOTO)
  • 3
    Igor Dodon, amendat cu 9.000 de lei pentru că a purtat panglica „Sf. Gheorghe”. Reacția fostului președinte (DOC)
  • 4
    Ultima oră! CSE ia sub control prețul uleiului. Adaosul comercial și retrobonusul au fost limitate
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.