Potrivit probatoriului, în perioada anilor 2014 - 2017, deținând funcția de executor judecătoresc, acesta ar fi extras și însușit sumele plasate de debitori pe contul special, ce urmau a fi transmise creditorilor.
De asemenea, procurorii au mai stabilit că, în aceeași perioadă, având în procedură un act executoriu de încasare a datoriei de la debitor în beneficiul creditorului, inculpatul ar fi înstrăinat ilegal opt bunuri imobile ale debitorului, știind cu certitudine că acestea erau sechestrate într-o cauză penală.
Potrivit estimărilor, în total, prin acțiunile ilegale ale inculpatului, părțile vătămate ar fi fost prejudiciate cu peste 450 mii de lei.
În primăvara anului 2018, acesta a fost anunțat în urmărire penală, după ce s-a eschivat de la răspundere. În octombrie 2020, inculpatul a fost reținut în România, peste o lună fiind extrădat autorităților Republicii Moldova pentru a fi tras la răspundere penală.
Aflat în arest preventiv, la faza de urmărire penală, acesta a refuzat să facă declarații pe marginea acuzațiilor care i se aduc. Ulterior, în ședința de judecată, el și-a recunoscut vina, solicitând examinarea cauzei penale în procedură simplificată, în baza probelor administrate la faza de urmărire penală.
Sentința este cu drept de atac în condițiile legii.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.