Fosta notară a lui Plahotniuc ar fi prestat servicii și pentru Dodon

Fosta notară a lui Plahotniuc ar fi prestat servicii și pentru Dodon

Notara Olga Bondarciuc, care a fost anterior implicată în autentificarea mai multor documente ce vizează afacerile lui Vlad Plahotniuc, Ilan Șor și Veaceslav Platon, ar fi prestat servicii de notariat și pentru ex-președintele țării, actualul lider al PSRM, Igor Dodon, scrie Ziarul de Gardă.

Sursa citată face trimitere la un registru al actelor notariale, în care Olga Bondarciuc figurează ca notar public. Astfel, în anul 2013, ea ar fi oficializat mai multe acte la solicitarea lui Igor Dodon, pe atunci deputat în Parlament. Mai exact, este vorba de legalizarea unui contract de credit ai cărui debitori sunt Igor Dodon și soția sa, Galina Dodon.

Creditul a fost contractat de la Victoriabank. Cel mai probabil, este vorba despre creditul în valoare de 1,477 milioane de lei, pe care Igor Dodon l-a obținut de la această bancă în anul 2013, cu o rată anuală de doar 8% și a cărei scadență este anul 2028. Acesta este indicat și în declarațiile de avere și interese depuse de Igor Dodon, scrie ZdG.

Publicitate

Totodată, în luna iulie a anului 2013, Bondarciuc a legalizat și contractul de vânzare - cumpărare a casei în care locuiește familia Dodon. În document, bunul imobil, care cuprinde terenul și casa, are o valoare de 2,11 milioane de lei. În declarațiile de avere depuse de Igor Dodon, casa este estimată la 1,16 milioane de lei.

Olga Bondarciuc a fost vizată în raportul Kroll 2, ea fiind unul dintre acţionarii Unibank, după ce s-a împrumutat cu milioane de lei, informații pe care le-a calificat drept „murdare”. A ajuns în atenția opiniei publice după ce a autentificat mai multe contracte emise de firme afiliate lui Vlad Plahotniuc, Ilan Șor și Veaceslav Platon. Anterior, Bondarciuc a activat în clădirea Global Business Center (GBC), care era proprietatea lui Vlad Plahotniuc.

La 2 iunie 2020, notara a declarat că ar fi fost amenințată să semneze mai multe documente pregătite de avocații lui Platon, prin care să afirme că a emis acte la solicitarea fostului lider PDM împotriva controversatului om de afaceri. Bondarciuc sublinia atunci că toate actele pe care le-a emis au fost în conformitate cu legislația.

Tot în luna iunie a anului 2020, Veaceslav Platon a acuzat-o pe Bondarciuc că ar fi falsificat mai multe documente prin care acesta a fost condamnat la închisoare.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal