Pe parcursul anului 2020, 18 procurori au fost sancționați de Colegiul de disciplină și etică. Cei mai mulți angajați au scăpat cu avertismente.
Potrivit unui raport prezentat de președintele Colegiului de disciplină și etică, Vladislav Guțan, în urma celor 76 de proceduri inițiate în privința a 50 de procurori, s-au dispus 11 avertismente, cinci mustrări, o reducere de salariu cu 15% pe trei luni și o eliberare din funcție. Totodată, 17 proceduri au fost încetate, iar opt – sistate din cauza încetării raporturilor de serviciu până la emiterea unei hotărâri sau din cauza expirării termenului de tragere la răspundere disciplinară.
Spre comparație, în anul 2019, au fost aplicate 28 de sancțiuni, fiind vorba de opt avertismente, 16 mustrări, trei reduceri de salariu și o eliberare din funcție.

Potrivit raportului de activitate, prezentat în cadrul ședinței Consiliului Superior al Procurorilor din 19 februarie, cele mai multe proceduri de disciplină și etică au fost inițiate pe numele acuzatorilor de la Procuratura Anticorupție (31 de proceduri în privința a 14 procurori) și de la Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (20 de proceduri în privința a 15 procurori). Urmează Procuratura municipiului Chișinău (17 proceduri în privința a 12 procurori) și Procuraturile teritoriale (9 proceduri în privința a 8 procurori).
Vezi și aceste știri

Fiecare al doilea procuror consideră că în Republica Moldova aproape că nu există corupție (SONDAJ)

Procurorul care a cerut mandat de arest pentru Andrei Braguța obține victorie la CSJ, în lupta pe care o duce pentru restabilirea în funcție (DOC)
