Asigurarea desfășurării în condiții optime a procesului educațional în școlile cu predare în limba română din regiunea transnistreană pe fundalul evoluției situației pandemice a fost unul dintre principalele subiecte abordate în cadrul Grupului de lucru în domeniul educației. Experții de la Chișinău au solicitat asigurarea bunei funcționări a instituțiilor de învățământ cu predare în limba română din regiunea transnistreană.
O atenție distinctă a fost acordată problemei citațiilor venite în adresa instituțiilor de învățământ cu solicitarea prezentării listelor de elevi, precum și a invitațiilor nominale pentru a se prezenta la așa-numitele centre militare din regiunea transnistreană.
În acest sens experții de la Chișinău au solicitat expres abținerea de la asemenea acțiuni cu caracter provocator și care presupun și procesări neautorizate de date cu caracter personal.
Vezi și aceste știri

Tot mai mulți producători de fructe din regiunea transnistreană se orientează spre UE. Aceștia se certifică conform standardelor GlobalGAP

Biroul Politic al PL și-a retras susținerea pentru Anatol Șalaru

Viceprim-ministra pentru Reintegrare ar avea cetățenie rusă

Biroul Politici de Reintegrare dă asigurări: Alegătorii din Transnistria vor avea acces la secțiile de vot în ziua scrutinului

Ex-vicepremier pentru Reintegrare, despre decizia Chișinăului de a apela la OMS: „Cadou mai mare pentru Tiraspol nici nu se poate”

Averea viceprim-ministrului pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea. Salarii, mașini, apartamente și datorii
Advertoriale

Microinvest susține agricultorii din Moldova cu CREDITE AGRO de până la 7 000 000 lei

Scopul și valorile reînnoite ale maib prezentate întregii echipe
