Mariana Durleșteanu ar urma să-l acționeze în judecată pe Igor Grosu: „Vă consideram un politician adult”

Mariana Durleșteanu ar urma să-l acționeze în judecată pe Igor Grosu: „Vă consideram un politician adult”

„Ne vedem în instanță”. Asta a scris candidata socialiștilor pentru funcția de premier, Mariana Durleșteanu, într-o postare pe Facebook. Totul după ce președintele interimar al PAS, Igor Grosu, a spus că Durleșteanu a reușit să obțină suportul a tot ce este mai compromis, corupt și vândut din politica moldovenească.

„Dle Grosu, vă consideram un politician adult, dar nu „pokemon”. Acum ne vedem în instanță. Pentru ce jucați așa lucruri, cu ce sunteți mai bun ca mine? Deja totul este grețos, păcat că am dat votul, nu justificați votul oferit”, a scris Mariana Durleșteanu.

...

Publicitate

Amintim că, pe 11 februarie 2021, în timp ce candidata propusă de președinta Maia Sandu la funcția de premier, Natalia Gavrilița, își prezenta programul de activitate a Guvernului în plenul Parlamentului, liderul PSRM Igor Dodon a anunțat că propune un alt candidat pentru această funcție – Mariana Durleșteanu. La scurt timp, a fost formalizată și o majoritate parlamentară din 54 de deputați, care a anunțat că susține candidatul propus de socialiști. Este vorba de fracțiunile PSRM și PP Șor, ex-democrații de la Pentru Moldova, deputatul independent Alexandr Oleinic, dar și de ex-deputații PDM, în prezent neafiliați, Eugeniu Nichiforciuc și Vladimir Andronachi.

În aceeași zi, după ce Guvernul Gavrilița nu a fost susținut în Parlament de niciun deputat, președinta Maia Sandu a anunțat consultări cu fracțiunile parlamentare. În pofida candidaturii înaintate de majoritatea parlamentară proaspăt formalizată, Maia Sandu a anunțat că o propune repetat pe Natalia Gavrilița drept candidată pentru funcția de prim-ministru. PSRM a spus că va ataca la Curtea Constituțională acest decret.

VEZI ȘI: Cine este Mariana Durleșteanu: Fostă ministră a Finanțelor în Guvernul Greceanîi, decorată de Voronin și fost președinte la Banca de Economii

Menționăm că, pe 6 august 2020, Curtea Constituțională a statuat că președintele Republicii Moldova este obligat să desemneze candidatul pentru funcția de prim-ministru propus de majoritatea parlamentară formalizată în timpul consultărilor. În caz contrar, șeful statului poate fi suspendat și demis din funcție. Potrivit articolului 89 din Constituție, procedura de suspendare din funcție a președintelui presupune votul a 67 de deputați în Parlament și apoi organizarea unui referendum național.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter
  • Telegram
  • RSS Feed

APLICAȚIE

  • App Store
  • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal