Alertă de Cod Roșu privind situația epidemică la Ocnița: În cinci sate se închid școlile și instituțiile publice, iar în tot raionul - piețele

Alertă de Cod Roșu privind situația epidemică la Ocnița: În cinci sate se închid școlile și instituțiile publice, iar în tot raionul - piețele

Raionul Ocnița intră sub Cod Roșu de alertă privind situația epidemică în infecția cu COVID-19. Iar odată cu aceasta, din 23 februarie, cinci localități din raion închid școlile, grădinițele și piețele, potrivit deciziei din 22 februarie a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică Ocnița. Măsurile sunt impuse pentru 14 zile cu posibilitatea revizuirii în funcție de situația epidemică locală.

Elevii din cinci localități vor învăța la distanță două săptămâni

Măsuri mai stricte de prevenire a răspândirii infecție COVID-19 se aplică în cinci localități din raionul Ocnița. Mai exact, în satul Lencăuți - cu 48 de cazuri active de infecție, Gîrbova - 16 cazuri active, Bîrlădeni -14 cazuri active, Verejeni-17 cazuri și Sauca - cu 17 cazuri active de infecție.

Publicitate

Specialiștii au decis ca în aceste localități să fie sistată activitatea instituțiilor publice, a piețelor agricole sau comerciale pentru o perioadă de 14 zile, începând cu 23 februarie. Excepție de la restricție sunt Centrele de Sănătate sau a Oficiilor Medicilor de Familie precum și a magazinelor alimentare și farmaciile.

La fel, se sistează activitatea școlilor și grădinițelor cu prezența fizică a copiilor, elevilor și cadrelor didactice. Aceștia vor trece, la învățământ online/ la distanță.

Transportul urban din orașul Ocnița își sistează activitatea

Potrivit deciziei Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică Ocnița se închid piețele din toate localitățile raionului. Iar nemijlocit în orașul Ocnița, pentru 14 zile își vor sista activitatea Școala Sportivă, Casa de Creație, Școala de Arte și cercurile artistice ale copiilor de pe lângă Casa de Cultură. Aceasta în condițiile în care instituțiile sunt frecventate de copii din alte localități.

La fel, în orașul Ocnița se sistează activitatea centrelor comerciale în zilele de sâmbătă și duminică, cu excepția unităților de comerț a produselor alimentare și farmaciilor. Rămâne sistată activitatea transportului urban în oraș până la 4 martie.

Se activează o secție COVID-19

Iar drept măsură în lupta cu pandemia, secția de terapie a Spitalului Raional Ocnița se reprofilează în secție COVID-19.

Până acum, în localitățile din raionul Ocnița au fost înregistrate 1.364 de cazuri pozitive de COVID-19. Dintre acestea, 305 infectări sunt înregistrare de la începutul lunii februarie 2021. Până acum, 1.014 pacienți au fost vindecați, iar alte 51 de cazuri s-au soldat cu deces în urma complicațiilor.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal