Fără poze pentru baza de date și plasat în celula în care a stat Filat: În ce condiții e reținut directorul adjunct al ANP

Fără poze pentru baza de date și plasat în celula în care a stat Filat: În ce condiții e reținut directorul adjunct al ANP

Atunci când un deținut ajunge în penitenciar, acesta, potrivit procedurii standard, este fotografiat pentru baza de date. Măsura însă pare să nu fi fost aplicată și în cazul directorului adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Serghei Demcenco, plasat în arest preventiv la Penitenciarul Nr. 13 din Chișinău. Mai mult de atât, acesta s-ar afla în aceeași celulă, reparată, unde anterior s-a aflat ex-premierul Vlad Filat. Despre aceasta informează Ziarul de Gardă.

UPDATE: Administrația Națională a Penitenciarelor a anunțat că a fost dispusă „cercetarea celor invocate direcțiilor vizate pentru a stabili toate circumstanțele”.

Știrea inițială: Procedura standard din penitenciare include fotografierea portret și din profil a persoanei deținute, chiar dacă ar fi un arest preventiv. Iar fotografiile și amprentele persoanelor se păstrează în baza de date a sistemului penitenciar.

Publicitate

Aceleași măsuri ar fi urmat să fie aplicate și în cazul directorului adjunct al ANP, Serghei Demcenco. Însă, potrivit sursei citate, fotografiile sale nu se găsesc în baza de date, deși alte informații, precum numele, prenumele, data nașterii, se regăsesc.

Mai mult, administrația închisorii l-ar fi plasat pe Serghei Demcenco în celula nr. 127, în care a fost anterior deținut fostul premier Vlad Filat.

Încăperea a fost renovată în perioada în care în ea se afla Filat și este dotată cu boiler și veceu separat. În plus, sursele Ziarului de Gardă spun că Demcenco ar avea în posesie un telefon mobil, deși acest lucru este interzis.

Cât despre directorul Penitenciarului Nr. 18 – Brănești, Viorel Perciun, plasat la fel în arest preventiv, acesta a fost fotografiat pentru baza de date .

Amintim că directorul adjunct al ANP, Serghei Demcenco, a fost reținut pe 15 februarie 2021. Procurorii au explicat că acesta este bănuit de abuz în serviciu în interesul unei organizații criminale. Astfel, funcționarul riscă de la trei la opt ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Serghei Demcenco se declară nevinovat. Chiar și așa, instanța a decis plasarea acestuia în arest preventiv pentru 15 zile

VEZI ȘI: Mașini de câteva mii de euro, terenuri cu valoare zero, dar cu donații de la rude și case nedeclarate: Ce arată averea și CV-ul adjunctului ANP, reținut pentru abuz în serviciu

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal