După ce a fost tratat de COVID-19, și-a „decorat” simbolic medicul. Povestea lui Igor Hîncu, care spune că și-a descoperit eroul

După ce a fost tratat de COVID-19, și-a „decorat” simbolic medicul. Povestea lui Igor Hîncu, care spune că și-a descoperit eroul

După ce s-a vindecat de COVID-19, a conștientizat că și-a descoperit eroul sau, mai degrabă, eroina, fiind vorba de doctorița care l-a tratat – Mariana Avricenco. Vorbim despre Igor Hîncu, care locuiește în comuna Floreni din municipiul Chișinău și care, în semn de recunoștință, i-a înmânat acesteia o distincție simbolică – moneda comemorativă „Medicul meu – eroul meu”.

„Pe 7 martie se face un an de când în Republica Moldova a fost înregistrat primul caz de COVID-19. Despre doamna revenită din Milano s-a discutat mult, poate prea mult, dar despre eroina noastră nr. 1, doamna Mariana Avricenco, care a tratat-o pe doamna de 48 de ani, dar şi pe alți mii de cetățeni, din păcate, nu s-a scris nimic. Noi am avut norocul să fim tratați de doamna Avricenco şi suntem profund recunoscători pentru grija, răbdarea şi profesionalismul doamnei doctor. Ne-a salvat viața, atât mie, cât și tatălui de 62 de ani”, a povestit Igor Hîncu.

„Am văzut cu ochii mei cum luptă pentru fiecare pacient, ce muncă responsabilă și grea îndeplineşte de aproape un an. Zi și noapte luptă pentru a salva vieți. Luptă şi reuşeşte să învingă! Nu știu cum să-i mulțumim, ce am putea face ca să simtă că-i suntem recunoscători și îi purtăm cea mai profundă recunoștință pentru ajutor. Ea ne-a salvat viețile”, a continuat bărbatul.

Publicitate

Pe 23 februarie, Igor Hîncu a decis să-i facă o vizită doctoriței de la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”: „Astăzi, am reuşit să-i fur o îmbrățişare şi un zâmbet, este zâmbetul care un an a fost ascuns după mască, zâmbetul pe care mulți pacienți l-au simțit şi intuit, dar nu au reuşit să-l vadă, zâmbetul care a adus primăvara în Republica Moldova! Sper din suflet ca, la 7 martie, dna Avricenco să fie decorată pentru sacrificiu şi devotament!”.

Moneda comemorativă dedicată medicilor implicați în lupta COVID-19 a fost emisă de BNM la finele lunii decembrie 2020. În planul central, este reprezentată imaginea a doi medici pe fundalul hărții Republicii Moldova. În partea stângă, cu majuscule, este gravată inscripția „Medicul meu – eroul meu”. Moneda este confecționată din argint, fiind ambalată în capsulă de metacrilat transparent.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal