„Peste 30 de terenuri, care au fost alocate pentru construcţia parcărilor multietajate în capitală, au fost înstrăinate ilegal în perioada anilor 2014-2018, iar în locul acestora au apărut blocuri multietajate. Primăria Chişinău a sesizat organele de drept cu privire la aceste ilegalități şi chiar ne dorim maximă transparenţă în această privinţă. Este dezastruos ceea ce se întâmpla acum câţiva ani în acest domeniu”, susține edilul.
Potrivit primarului, sute de hectare de terenuri din capitală au fost date „pe sub masă” persoanelor interesate în perioada anilor 2007-2019 inclusiv:
„Este vorba despre terenuri municipale, inclusiv în curţile de blocuri sau pe spaţii verzi, care au fost înstrăinate dubios. Mai mult, ulterior, pentru aceste terenuri au fost emise ilegal şi acte permisive pentru construcţii. Este constatarea Curţii de Conturi şi a altor instituţii responsabile. Chișinăul a pierdut miliarde de lei, bani care ar fi putut fi folosiţi pentru realizarea mai multor proiecte importante din capitală”.
Ceban a vorbit și despre acțiunile pe care le întreprinde Primăria în prezent pentru a soluționa această problemă:
„Din licitațiile funciare care au fost organizate în anul 2020, municipalitatea a încasat circa 43 milioane de lei, iar în urma primei licitații funciare din 2021, urmează să ajungă în bugetul municipal 35 milioane de lei. Vom acţiona în continuare în limitele legii”, a spus Ceban.
AGORA precizează că deși în timpul campaniei electorale Ion Ceban spunea că, dacă va ajunge primar, va amenaja câte 4.000 de locuri de parcare în fiecare an, ajungând la Primărie, la peste un an de mandat, acesta așa și nu poate spune când acest lucru se va realiza. „Îmi pare rău că am avut încredere foarte mare în unii membri ai echipei, care urmau să gestioneze acest proces anul trecut”, a explicat el, refuzând să spună la cine mai exact se referă. În schimb, a dat asigurări că s-a implicat personal în soluționarea problemei.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.