O nouă încercare: A fost lansată repetat licitația de achiziție a 100 de autobuze pentru Chișinău

O nouă încercare: A fost lansată repetat licitația de achiziție a 100 de autobuze pentru Chișinău

Licitația repetată pentru achiziția a 100 de autobuze pentru municipiul Chișinău a fost lansată la 25 februarie. Asta după ce, în noiembrie 2020, Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor a anulat decizia prin care oferta companiei ISUZU a fost desemnată câștigătoare. Suma prevăzută pentru unitățile de transport este de 270 milioane de lei.

Licitația va dura 35 de zile, precizează Primăria Chișinău. Conform cerințelor formulate de municipalitate, lotul de autobuze trebuie să fie livrat în capitală în termen de șase luni de la semnarea contractului de achiziție.

Conform specificațiilor tehnice, unitățile noi trebuie să fie din categoria M3, cu trei uși, să aibă o capacitate de îmbarcare de circa 100 de persoane, inclusiv 22 de locuri pe scaune. Podeaua trebuie să fie joasă, cu rampă retractabilă pentru facilitarea accesului utilizatorilor de scaun rulant.

Publicitate

Totodată, autobuzele trebuie să fie de 12 metri lungime, dotate cu sistem de supraveghere în interior și exterior, precum și cu sistem de aer condiționat. Clasa ecologică a unităților noi trebuie să fie minim Euro 5, enumeră Primăria.

„Licitația este anunțată. Sper că de această dată inițiativa să fie de bun augur să avem autobuzele noi, mult așteptate, atât de locuitorii capitalei, cât și pentru cei din suburbii, care fac naveta zilnic și declară problema asigurării cu transport", a menționat primarul general al capitalei, Ion Ceban.

Anunțul despre concurs a fost publicat pe platforma electronică „achizitii.md", urmând să fie publicat și în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Menționăm că, Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC) a anulat decizia Primăriei Chișinău de atribuire a contractului de achiziții publice către compania ISUZU, pentru procurarea a 100 de autobuze. Asta după ce ceilalți participanți la licitație au contestat decizia în privința selectării câștigătorului.

Totodată, ANSC a respins ca nefondată contestația depusă de compania MAZ, cu privire la descalificarea de participare la concurs, în baza deciziei grupului de lucru din cadrul municipalității, responsabil de evaluarea ofertelor.

Precizăm că municipalitatea a lansat, la finele lunii iulie 2020, concursul public privind achiziționarea a 100 de autobuze pentru îmbunătățirea serviciului municipal de transport pasageri. Suma prevăzută pentru lotul de unități noi era de 270 milioane de lei.

Deschiderea ofertelor licitației a avut loc la 10 septembrie 2020. La concurs au fost depuse patru oferte din partea companiilor producătoare: MAZ - din Belarus, BMC - din România, ISUZU - din Turcia și OTOKAR - din Turcia.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal