Sergiu Sîrbu: „Ieri am primit scrisoare cu invitație la CSS, iar azi mi s-a sugerat să mă abțin și să nu mai vin”

Sergiu Sîrbu: „Ieri am primit scrisoare cu invitație la CSS, iar azi mi s-a sugerat să mă abțin și să nu mai vin”

Deputatul Pentru Moldova Sergiu Sîrbu susține că, joi, a primit o scrisoare oficială prin intermediul căreia a fost invitat la ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS) de vineri. După ce accesul la întrunire i-a fost interzis, politicianul spune că ar fi descoperit o altă scrisoare, prin care i se recomandă să se abțină de la prezența la această ședință. Motivul invocat „ar fi în unele conflicte de interese”, a menționat Sîrbu în cadrul unei conferințe de presă.

„Asistăm la o încălcare gravă a principiilor separației puterilor în stat, alunecăm treptat în dictatură, iar acest lucru ar trebui să ne îngrijoreze. Președintele nu reprezintă puterea absolută în stat și nu are dreptul să schimbe regulile stabilte de legislație. Astăzi, într-un mod abuziv și inexplicabil mi-a fost interzis accesul la ședința CSS. Eu, ca membru din oficiu al acestui consiliu, nu am nevoie de aprobarea cuiva pentru a participa la această întrunire. Eu particip la aceste ședințe ca reprezentant al Parlamentului, nu ca politician, ci strict instituțional”, a declarat deputatul.

Sergiu Sîrbu mai spune că ar fi fost bruscat și scos cu forța din instituția prezidențială.

Publicitate

„Asta în condițiile în care ieri am primit scrisoare oficială și am fost invitat la această ședință. Abia după incident am găsit în poștă o altă scrisoare, cu recomandarea de a mă abține să vin la ședință. Atitudinea lor disprețuitoare se observă și din mesajul de pe scrisoare: „pentru Serioja Sîrbu”. Argumentul formal care mi s-a justificat pentru acest grav abuz, atunci când nu mi s-a permis accesul, e că aș fi în conflicte interese, dar nu mi s-a explicat ce fel de conflict de interese”, a declarat alesul.

„Maia Sandu încalcă nu doar Constituția, ci și toate regulile elementare. Aceste abuzuri trebuie să fie curmate. Liniile roșii au fost depășite. Dacă Maia Sandu nu are habar cum funcționează legea, să-și concedieze consilierii și juriștii. Președinția nu este bucătăria ei personală, iar ședința CSS nu este ședință de partid. Condamnăm vehement cazul de azi și vom face tot posibilul pentru a-i pedepsi pe cei care au comis acest abuz”, a adăugat deputatul.

Precizăm că deputatul Pentru Moldova Sergiu Sîrbu nu a fost lăsat să treacă la ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS) de vineri, 26 februarie, de la Președinție.

Solicitat de AGORA Serviciul de presă al Președinției ne-a spus că va reveni ulterior cu un comentariu pe acest caz, iar ofițera de presă a Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS), Olga Baciu, ne-a explicat că deputatul nu se regăsea în lista persoanelor care aveau acces la ședință.

Din componența CSS face parte inclusiv președintele Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică. În prezent, această funcție este îndeplinită de fostul democrat și actualul deputat Pentru Moldova Sergiu Sîrbu.

Amintim că președinta Maia Sandu a convocat, pe 26 februarie, ședința Consiliului Suprem de Securitate, menționând că printre subiectele ce urmează a fi discutate se numără concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. În ajunul întrunirii, concesionarul bunului - compania Avia Invest - i-a îndemnat pe membrii CSS „să nu se conducă de emoții sau abordări populiste”.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal