
De ce Sîrbu a fost interzis la ședința CSS? Maia Sandu: E coleg cu cei vizați în concesionarea aeroportului
Deputatul Sergiu Sîrbu nu a fost lăsat să intre la ședința Consiliului Suprem de Securitate din 26 februarie pentru că ar fi existat un conflict de interese. Mai exact, deputatul ar face parte din aceeași formațiune parlamentară cu deputați bănuiți că ar avea tangențe cu subiectul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău, despre care s-a discutat la ședință. Explicația vine din partea președintei țării Maia Sandu.
・
„Azi am discutat despre concesionarea aeroportului. În situația în care Sergiu Sîrbu vine dintr-o grupare parlamentară, unii membri ai căreia sunt implicați direct în subiectele discutate azi, acest lucru nu înseamnă altceva decât conflict de interese și în acest caz, pornind de la interesul finalizării acestor anchete extrem de importante, am considerat că domnul Sîrbu nu a putut să asiste la această discuție. Acest conflict de interese este confirmat prin informațiile pe care le-am obținut înainte de ședința CSS”, a spus Maia Sandu.
Menționăm că din componența CSS face parte inclusiv președintele Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică. În prezent, această funcție este îndeplinită de fostul democrat și actualul deputat Pentru Moldova Sergiu Sîrbu.
Deputatul a primit o scrisoare oficială și a fost invitat la această ședința din 26 februarie, spune deputatul. Totuși, acesta n-a fost lăsat să intre. Ulterior, deputatul a găsit în poșta electronică un alt mesaj cu recomandarea să se abțină să vină la ședință. Cel puțin, asta afirmă Sergiu Sîrbu. Parlamentarul crede că a fost comis un abuz. „Condamnăm vehement cazul de azi și vom face tot posibilul pentru a-i pedepsi pe cei care au comis acest abuz”, susține Sîrbu.
Amintim că președinta Maia Sandu a convocat, pe 26 februarie, ședința Consiliului Suprem de Securitate, menționând că printre subiectele ce urmează a fi discutate se numără concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. În ajunul întrunirii, concesionarul bunului - compania Avia Invest - i-a îndemnat pe membrii CSS „să nu se conducă de emoții sau abordări populiste”.