Vaccinarea anti-coronavirus a început marți, 2 martie, în Republica Moldova, cu imunizarea angajaților medicali din secțiile de terapie intensivă și cu profil COVID-19, cu vaccinul AstraZeneca. Primii lucrători medicali urmează a fi vaccinați la Spitalul Clinic Republican și la Institutul de Medicină Urgentă.
UPDATE: 10:07 Primul medic de la Spitalul Clinic Republican a fost imunizat cu vaccinul împotriva COVID-19.
„Nu am simțit nicio durere”, a declarat medicul.


Campania de vaccinare o puteți urmări mai jos.
Prima etapă de vaccinare prevede imunizarea cadrelor medicale din secțiile de reanimare și terapie intensivă, precum și a personalului din cadrul secțiilor spitalicești cu profil COVID-19. Ulterior, va fi vaccinat tot personalul medical.
Precizăm că cele 21.600 doze de vaccin AstraZeneca, donate de Guvernul României, au ajuns la Chișinău, la data de 27 februarie, fiind transportate de partea română cu o aeronavă SMURD.
CITEȘTE ȘI: Vaccinul AstraZeneca: Care sunt reacțiile adverse și contraindicațiile? Explicațiile expertului
Reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale susțin că vaccinul AstraZeneca se administrează la adulți cu vârsta de peste 18 ani. Mai mult, aceștia spun că nu ar exista efecte secundare grave la persoanele imunizate cu acest preparat.
Vezi și aceste știri

Ministerul Sănătății, despre vaccinarea împotriva COVID-19 în clinicile private: Toți producătorii își îndreaptă resursele către stat

Autoritățile nu planifică vaccinarea cu Sputnik V: „Acest vaccin nu a fost precalificat în lista de utilizare în urgențe a OMS”

Vaccinul AstraZeneca: Care sunt reacțiile adverse și contraindicațiile? Explicațiile expertului

Ministerul Sănătății: „La 2 martie, în Moldova începe vaccinarea anti-COVID”

Ce scrie în acordul pe care-l vor semna cei care doresc să se vaccineze împotriva coronavirusului (DOC)
