
Ce este pinsa și cu ce se deosebește de pizza (FOTO, VIDEO)
Bucătăria italiană este cunoscută în toată lumea prin varietatea bogată de rețete, fiind considerată una dintre cele mai delicioase și savuroase. Pizza este preferată de mulți gurmanzi, dar ce ziceți de o pinsa?
・
De unde provine pinsa?
Pinsa are origini străvechi, încă din Roma Antică. În acea epocă, oamenii luau un amestec de apă, mei, orz și ovăz și îl formau într-o pâine plată. Apoi, îl găteau pe cenușă fierbinte sau pe o piatră încinsă.

Pinsa a fost pregătită și savurată încă dinainte ca pizza să evolueze. Este deoseori descrisă ca „o pizza asemănătoare unui nor”, care are texturi crocante la exterior și un interior foarte moale și delicios.
Care este diferența dintre pizza și pinsa?
Principala diferență între pinsa și pizza, pe care o veți observa cu ochiul liber, este forma dreptunghiulară unică.
Sunt însă și alte deosebiri, dincolo de estetică. De exemplu - compoziția aluatului. În aluatul pentru pizza se folosește 100% făină standard de grâu. Aluatul pentru pinsa este mult mai flexibil și, în loc de făina standard de grâu, se folosește deseori făina produsă din grâu spelt, soia sau chiar din orez.
De asemenea, diferă timpul de fermentare. Aluatul pentru pizza poate fermenta oriunde, timp de câteva ore. Aluatul pentru pinsa necesită mai mult timp pentru fermentare - adesea două zile sau chiar mai mult, fiind copt în schimb la temperaturi mai scăzute.
O altă diferență constă în hidratarea aluatului, adică umezeala. Producătorii de pinsa obișnuiesc să prepare aluaturi cu hidratare ridicată, făcându-le mai digerabile. Totodată aluatul conține mai puține grăsimi și carbohidrați decât pizza obișnuită. Se folosesc mai puține cereale, iar aluatul de pinsa are mai puțin gluten.
Cum se gătește pinsa?

Pinsa poate fi preparată pe toate gusturile și dorințele. Astfel spus, poate fi acoperită cu ingredientele preferate, cum ar fi sos de roșii, ierburi, mozzarella, salam și ciuperci.
Triplul campion mondial la pizza, Gianni di Lella, după variate studii, împreună cu Casa Rinaldi, a selectat mixul potrivit de ingrediente pentru blatul unei pinsa, astfel încât durata ei de păstrare este de 60 de zile la +4 grade Celsiuc.
Doriți să încercați să gătiți acasă o pinsa veritabilă, cu ingrediente italiene de cea mai bună calitate? Este suficient să vă luați un abonament de membru AGORA, în luna martie, fie el de Susținător, Fan sau Ambasador, lunar, semestrial sau anual, începând cu 48 de lei, și vă alegeți cu cele necesare. Este vorba de două blaturi pentru pinsa și produse complementare ei, de la Casa Rinaldi - sos de roșii cu basilic, cașcavaluri și mezeluri, toate italienești, pentru un produs final - două pinse, gata în 10 minute!
În luna martie, Casa Rinaldi pune umărul la membership. Luați de aici!





