Mai mulți medici din Găgăuzia ar fi refuzat să fie vaccinați cu serul AstraZeneca, utilizat în imunizarea națională anti-COVID-19. Asta susțin directorii spitalelor regionale Comrat și Ceadîr-Lunga, Nina Răilean și Natalia Popazoglo, care au înștiințat Agenția Națională pentru Sănătate Publică, scrie gagauzinfo.md.
Informația vine după ce, pe rețelele de socializare, au apărut scrisorile oficiale, prin care directorii spitalelor îl informează pe directorul interimar al ANSP, Vasile Guștiuc, despre refuzul medicilor și lipsa voluntarilor de a se vaccina.
În același timp, reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale susțin că medicii au dreptul de a refuza să se vaccineze.


„Întrebarea dacă vor să se vaccineze este repetată. Nu există niciun fel de risc pentru medicii care refuză și nu vor fi penalizați”, a declarat Șeful Departamentului de anestezie și terapie intensivă din cadrul Institutului de Medicină Urgentă, Adrian Belîi, în cadrul unei conferințe de presă.
Reamintim că vaccinul AstraZeneca a fost inclus în lista de utilizare în urgențe a Organizației Mondiale a Sănătății și a fost autorizat spre administrare de către Agenția Europeană a Medicamentului, fiind utilizat în peste 50 de țări.
La 27 februarie, în Republica Moldova a ajuns și prima donație de 21.600 de doze din partea României, care face parte din cele 200.000 de doze promise la sfârșitul lunii decembrie de președintele României, Klaus Iohannis.
Vezi și aceste știri

900 de doze de vaccin AstraZeneca contra COVID-19 au ajuns și în nordul Republicii Moldova

COVID-19: Peste 700 de cadre medicale au fost vaccinate în R. Moldova

Și la Institutul de Medicină Urgentă câțiva lucrători medicali au fost vaccinați împotriva COVID-19. „Niciun medic nu a refuzat să fie imunizat”
Advertoriale

Preotul Petru Ciobanu – printre primii absolvenți ai meseriei de cultivator-procesator de bacifere ai Școlii Profesionale Nisporeni

Localitățile Bulboaca și Speia vor avea până la sfârșitul anului propria strategie de dezvoltare a turismului și un plan de acțiuni pentru un termen de până la 10 ani
