Muncitorii care activează în situații de risc sporit pentru sănătate în perioada stării de urgență vor primi compensații. Iată suma prevăzută

Muncitorii care activează în situații de risc sporit pentru sănătate în perioada stării de urgență vor primi compensații. Iată suma prevăzută

Pentru munca prestată în condiții cu risc sporit pentru sănătate, salariaților li se va stabili sporuri de compensare, mărimea cărora va constitui cel puțin un salariu de bază. Un proiect de lege în acest sens a fost susținut în lectură finală prin votul al 83 de deputați la ședința din 4 martie 2021.

Modificările Legii salarizării și Legii salarizării în sectorul bugetar vin să motiveze salariații care muncesc în condiții cu risc sporit pentru sănătate prevede compensații pentru aceștia.

Proiectul prevede că, pentru munca prestată în condiții cu risc sporit pentru sănătate, salariaților li se stabilesc sporuri de compensare, mărimea cărora va constitui cel puțin un salariu de bază.

Acestea se vor plăti pentru durata reală a muncii prestate în condiții cu risc sporit pentru sănătate, care va constitui perioada de combatere a pandemiei sau epidemiei.

Potrivit documentului, categoriile de salariați implicați în prestarea muncii în condiții de risc sporit pentru sănătate în perioada stării de urgență, de asediu sau de război ori în perioada stării de urgență în sănătate publică se stabilesc de Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova sau, după caz, de Comisia națională extraordinară de sănătate publică.

Reacții la acest articol
Spațiu rezervat vizitatorilor Agora.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.