Alte 14.400 de doze de vaccin AstraZeneca au ajuns la Chișinău. Sandu: „Vom primi și alte loturi în săptămânile ce urmează” (LIVE)

Alte 14.400 de doze de vaccin AstraZeneca au ajuns la Chișinău. Sandu: „Vom primi și alte loturi în săptămânile ce urmează” (LIVE)

Primele doze de vaccin achiziționate prin intermediul platformei COVAX au ajuns la Chișinău. Cele 14.400 de doze de vaccin AstraZeneca vor fi distribuite în centrele de vaccinare din țară pentru imunizarea persoanelor din prima etapă de vaccinare. Dozele de vaccin au fost întâmpinat de președinta țării Maia Sandu, membrii corpului diplomatic, reprezentanți de țară ai OMS, UNICEF, ONU și conducerea Ministerului Sănătății.

Președinta Maia Sandu a afirmat că alte loturi de vaccinuri ar urmă să ajungă în țara noastră în săptămânile următoare.

Publicitate

„Moldova este prima țară din Europa în care platforma COVAX aduce vaccinul. Aceste doze de vaccin vor merge pentru imunizarea personalului medial. Vom depune eforturi să aducem cât mai multe vaccinuri pentru ca fiecare să se poată vaccina. Urmează să primim și alte loturi în săptămânile ce urmează. Vreau să vă rog să fim vigilenți, să respectăm toate regulile, să ne protejăm viața noastra și a celtor din jur. Salvarea este apoate, vaccinul vine, însă până ajunge vaccinul trebuie să ne protejăm”, a declarat șefa statului.

„Republica Moldova este printre primele țări care primește vaccinuri împotriva COVID-19, în prima tranșă de livrări COVAX”, au precizat reprezentanții Ministerului Sănătății.

Menționăm că cele 14.400 de doze AstraZeneca, preparat dezvoltat în Marea Britanie, însă, în acest caz, produs în Coreea de Sud, reprezintă primul lot de vaccinuri anti-COVID-19 oferit prin intermediul platformei COVAX. Vaccinurile urmau să ajungă încă la finele lunii ianuarie, după cum spuneau inițial autoritățile.

Prin intermediul COVAX, Republica Moldova urmează să recepționeze gratuit doze pentru vaccinarea a 20% din populație, iar pentru imunizarea altor 30% din cetățeni, autoritățile ar urma să cumpere preparate la preț preferențial. Scopul anunțat este vaccinarea a 70% din populația țării.

Menționăm că primele doze de vaccin, produse de AstraZeneca, au ajuns la Chișinău pe 27 februarie 2021, făcând parte din donația oferită de Guvernul României. Astfel, vaccinarea anti-coronavirus a început pe 2 martie în Republica Moldova, cu imunizarea angajaților medicali din secțiile de terapie intensivă și cu profil COVID-19.

Președinta țării, Maia Sandu, a spus că producătorul Pfizer este dispus să dea undă verde livrărilor în Republica Moldova, primele doze urmând să ajungă la Chișinău în a doua jumătate a lunii martie.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal