Petrecere în pandemie: Peste o sută de tineri, depistați noaptea trecută chefuind într-un local din Capitală (VIDEO)

Petrecere în pandemie: Peste o sută de tineri, depistați noaptea trecută chefuind într-un local din Capitală (VIDEO)

Chiar dacă e pandemie şi au fost impuse interdicții de activitate după ora 22:00, peste o sută de persoane, în mare parte tineri, au fost surprinse în jurul orei 02:00 a nopții trecute într-un local din Capitală în timp ce se distrau, consumau băuturi alcoolice și narghilea. În timp ce unii tineri și-au acoperit fața la vederea camerelor de luat vederi, alții nu s-au arătat prea deranjați de vizita oamenilor legii, continuând să chefuiască chiar și în prezența lor, transmite realitatea.md.

Ilegalitatea a fost descoperită în timpul unui nou raid nocturn al echipei Front Line de comun cu Inspectoratul General al Poliției în cluburile de noapte din țară.

{{rlive?id=122091.html?rlive}}

Publicitate

„Suntem în cod roșu, vrem să oprim pandemia, luptăm de peste un an de zile și nu ne reușește. Motivele le vedeți în spatele nostru. Tinerii iresponsabili, care se distrează și duc virusul mai departe, dar și persoane cu relații care, chiar dacă sunt atenționați și pedepsiți, totuși, mai departe continuă cu gândul că o să-și rezolve problemele”, a menționat Daniel Mazepa, șef al Secției Direcția prevenire a Inspectoratului Național de Securitate Publică al IGP.

Potrivit oamenilor legii, agenții economici pot să-și achite amenda doar din banii care îi ia de la o masă, iar „alte 20 de mese este profit”. „Pe ei nu-i deranjează problema virusului, iar tinerii nu au responsabilitate socială”, și-a exprimat regretul reprezentantul Poliției.

„Cu părere de rău, nu avem alte pârghii de a influența. Sperăm că amenda o să fie o pedeapsă pentru ei și o lecție publică, de fapt, pentru alți tineri. Asta și este intenția noastră, de a da o lecție publică: Dragi tineri, stați acasă, lumea moare. Noi vrem să oprim pandemia”, a mai spus Mazepa.

Potrivit prevederilor legale, pentru încălcarea normelor epidemiologice agentul economic riscă amendă de la 15 până la 35 de mii de lei, iar persoanele fizice depistate în interior riscă amenzi între 2 și 5 mii de lei. O altă încălcare depistată în cursul descinderii a fost că cei prezenți fumau atât narghilea, cât și țigări.

Și poliția Republicii Moldova a plasat un video dintr-un local din capitală. Ofețera de presă a Inspectoratului General al Poliției, Silvia Vetcu a spus pentru AGORA că verificările au avut loc într-un local din sectorul Buiucani și Râșcani al capitalei. În total fiind documentați 120 de persoane, pentru încălcarea măsurilor instituite de Comisia de Sănătate Publică.

Powered by embedfacebookvideo.com & Flickr embed

Vineri, 5 martie, Ministerul Sănătății a anunțat că alte 1.788 de cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate în R. Moldova. Astfel, bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 192.985.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal