Ștefan Gligor a fost ales președinte al Partidului Schimbării. Printre vicepreședinți se numără consilierul Maiei Sandu

Ștefan Gligor a fost ales președinte al Partidului Schimbării. Printre vicepreședinți se numără consilierul Maiei Sandu

Partidul Schimbării și-a desemnat conducerea. În urma ședinței Congresului de constituire a partidului politic, în funcția de președinte al formațiunii a fost ales Ștefan Gligor, iar printre vicepreședinții partidului se numără și consilierul prezidențial în domeniul energetic, Sergiu Tofilat. 

Potrivit grupului de inițiativă, pentru constituirea formațiunii, din momentul lansării Grupului pe 28 ianuarie au fost colectate 2.000 de cereri de membru și create trei organizații teritoriale în raioanele Anenii Noi, Cantemir și Leova.

La fel, a fost comunicată decizia Grupului de inițiativă de amânare a constituirii organizațiilor teritoriale în municipiile Bălți și Chișinău, în contextul acutizării crizei pandemice.

Publicitate

„În aceste municipii există un număr mare de membri, care doresc să participe la constituirea OT-urilor, dar din păcate, la moment, respectivele ședințele de constituire nu pot avea loc din cauza limitărilor impuse de autorități. În pofida acestei situații, vom continua constituirea organizațiilor teritoriale în raioane cu respectarea deciziilor Comisiei Naționale Extraordinare în Sănătate Publică și planificăm în următoarele săptămâni să constituim cel puțin 10 organizații noi”, susțin membrii formațiunii.

Aceștia au precizat că, odată cu anularea limitelor impuse de autorități, vor fi constituite organizațiile teritoriale din mun. Chișinău și Bălți.

În funcția de președinte al Partidului Schimbării a fost ales Ștefan Gligor, iar în funcțiile de vicepreședinți au fost aleși: Corina Gaibu, Sergiu Dărănuță, Ion Potlog, Sergiu Postica și Sergiu Tofilat.

În calitate de secretar general al partidului a fost ales dl Vladimir Ciobanu, iar în calitate de trezorier - Tudor Șoitu.

Totodată, membrii anunță că odată cu constituirea majorității organizațiilor teritoriale a Partidului Schimbării, va fi convocat un Congres extraordinar pentru reconfirmarea conducerii alese și adoptarea deciziilor strategice cu privire la dezvoltarea Partidului și activitatea politică de mai departe.

În următoarele zile, persoanele împuternicite de Congres vor depune actele pentru înregistrare la Agenția Servicii Publice.

Amintim că, pe 28 ianuarie 2021, expertul în politici publice, Ștefan Gligor, a anunțat lansarea grupului de inițiativă pentru crearea unei formațiuni politice. În viziunea sa singura soluție pentru criza politică sunt alegerile parlamentare anticipate. Gligor susține că își dorește ca formațiunea politică să fie parte a unei noi majorități în Legislativ.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal