Imobile și terenuri obținute din partaj. Ce averi deține Ana Revenco, consiliera prezidențială în domeniul apărării și securității naționale

Imobile și terenuri obținute din partaj. Ce averi deține Ana Revenco, consiliera prezidențială în domeniul apărării și securității naționale

Imobile și terenuri obținute din partaj, precum și o mașină. Sunt o parte dintre averile consilierei președintei Maia Sandu în domeniul apărării și securității naționale. Potrivit declarației de avere și interese, în anul 2020, Ana Revenco a obținut venituri de 891 de mii de lei.

Așadar, a ridicat un salariu de 626 de mii de lei de la „locul de muncă”, fără a preciza dacă este vorba de Centrul Internațional La Strada Moldova, asociație a cărei directoare executivă a fost în perioada 2015 - 2021, până la venirea la Președinție.

Ana Revenco a mai fost remunerată cu 6.750 de euro (echivalentul a 142 de mii de lei) pentru serviciile de expertiză prestate pentru International Centre for Migration Policy Development, dar și cu 42 de mii de lei pentru serviciile de consultanță oferite Misiunii Organizației Internaționale pentru Migrație în Republica Moldova. Mai declară diurne pentru deplasarea la ședința plenară a Grupului de experţi pentru lupta împotriva traficului de fiinţe umane (GRETA) din cadrul Consiliului Europei (CoE), fiind vorba de 1.915 euro (echivalentul a 40 de mii de lei).

Publicitate

Totodată, consiliera prezidențială spune că a obținut 40 de mii de lei din înstrăinarea unui automobil Toyota Avensis, produs în 2007.

Revenco deține în proprietate două terenuri extravilane, cu o suprafață de 0,048 hectare, obținute în urma unui contract de partaj, evaluate la prețul de 492 de lei fiecare.

Tot în urma contractelor de partaj, consiliera prezidențială s-a ales cu două apartamente, cu suprafețe de 122 și 113 metri pătrați, evaluate la suma de 241 de mii de lei, respectiv, 1,07 milioane de lei. Revenco a mai obținut, în urma unui contract de partaj, un alt imobil, cu o suprafață de 17,5 metri pătrați, evaluat la suma de 51 de mii lei.

În declarație, Ana Revenco menționează că deține o mașină Honda C-RV, produsă în anul 2013, care ar costa 150 de mii de lei.

Consiliera Maiei Sandu indică două conturi bancare, pe care are are 2.862 de euro și 136.137 de lei.

Precizăm că orice persoană, la venirea într-o funcție publică, este obligată să-și depună declarația de avere și interese personale la Autoritatea Națională de Integritate. AGORA a analizat și continuă să analizeze declarațiile funcționarilor, indiferent de coloratura politică, urmând să examineze evoluția datelor raportate odată cu exercitarea mandatului.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal