Autoritățile spun că noile echipamente vor ajunge în toate spitalele din țară, inclusiv în regiunea transnistreană.
„Avem în ultima perioadă mulți pacienți gravi cu COVID-19, pacienți care stau îndelungat în spitale, în stări critice, care au nevoie de aceste echipamente”, a declarat Tatiana Zatîc, secretară de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.
Medicii spun că, în prezent, cea mai solicitată tehnologie pentru pacienții cu COVID-19 este cea de producere a oxigenului.
„Numărul pacienților gravi care au nevoie de oxigenare a crescut brusc în ultimele două săptămâni și această donație vine să ușureze activitatea lucrătorilor medicali”, a declarat directorul Institutului de Medicină Urgentă, Mihail Ciocanu.
Totodată, partenerii externi au declarat, în cadrul ceremoniei de transmitere a donațiilor, că vor continua să susțină Republica Moldova.
„Uniunea Europeană și statele membre au mobilizat toate mijloacele pe care le au la dispoziție pentru a susține consolidarea sectorului de sănătate publică și pentru a atenua impactul socio-economic pe care epidemia provocată de coronavirus o are asupra Republicii Moldova”, a spus ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko.
Potrivit autorităților, în prezent, peste 800 de pacienți din țară sunt într-o stare foarte gravă, peste 300 de pacienți sunt internați în unitățile de terapie intensivă, iar mai mult de 70 de pacienți sunt conectați la ventilare mecanică.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.