„Noi credem că au fost anumite cheltuieli făcute ineficient. Anul trecut, au fost cheltuiți 75 de mii de lei pentru internet. Alți 55 de mii de lei au fost cheltuiți pentru întreținerea havuzului. Credem că astfel de cheltuieli nu își aveau rostul”, a spus Andrei Spînu.
Pentru anul 2021, pentru întreținerea reședinței de stat a fost planificat un buget de 2,3 milioane de lei. Mai mult, cheltuielile pentru anul 2021 s-ar fi redus cu 40-50%.
„Credem ca aceste cheltuieli se vor reduce la mai mult de 50%, pentru că nu este folosită și interesul nostru este să salvăm resursele”, susține Spînu.
Conform acestuia, la reședință lucrează la moment 21 de angajați, anterior fiind 28 de persoane. Numărul acestora a fost redus din funcțiile care nu au fost ocupate.
„Salariile angajaților sunt mici. Lucrează în ture. Salariile sunt de 1.200 - 1.400 de lei, în funcție de poziția pe care o dețin”, a spus pentru jurnaliști Andrei Spînu.
Secretarul general al Președinției mai precizează că, la moment, instituția este în faza de analiză a opțiunilor de utilizare a reședinței.
„O să anunțăm când vom avea o soluție pentru a folosi această clădire în interes public. Sunt mai multe idei venite de la mai multe asociații și persoane. Au fost propuneri să organizăm un spațiu pentru victimele violenței domestice, evenimente culturale și altele”, a spus Spînu.
Marți, 10 martie, jurnaliștii au fost invitați să efectueze o vizită la vila prezidențială de la Condrița.
Odată cu alegerea în funcția de președinte, Maia Sandu a spus că va continua să locuiască în apartamentul său. Cât despre vila prezidențială de la Condrița, a menționat că trebuie să analizeze cum poate fi folosită în beneficiul țării. În spațiul public a fost lansată o petiție, prin care se propunea ca vila să găzduiască un centru pentru victimele violenței domestice.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.