„Am depus eforturi pentru ca publicarea raportului Kroll să fie instituționalizată. Au fost făcute eforturi pentru ca acesta să fie public. Chiar dacă acest raport nu este doar un raport de anchetă sau documentare. Publicarea și eliberarea presiunii nu este necesară.

„Am luată această decizie pe care nu o regret de a face publict acest raport. Toți au nevoie de un astfel de raport. Este important de a continua faza a doua - de a identifica beneficiarii cauzelor. Este important identificarea surselor financiare unde au ajuns”, a declarat Andrian Candu. 

Potrivit lui, în două zile pagina sa personală a fost accesată de mai mult de 70 de mii de persoane. Candu precizează că asta demonstrează încă o dată interesul publicului față de acest subiect. Totodată Candu precizează că s-a consultat cu colegii din Parlament înainte de a publica raportul. 

„Prin asta e și delicat subiectul. Dacă nu îl faci public ești învinuit că ascunzi ceva. Dacă faci raportul public ești învinovățit de PR. Cu colegii din coaliție am discutat. Am avut o discuție și cu Filat. S-a ajuns la concluzia că raportul trebuie de făcut public”

Principala consecință potrivit lui Candu ar fi ca cei de la Kroll să refuze să participe în cea dea doua parte a investigației. „Raportul nu este un secret de stat. Nu pot fi tras la răspundere penală. Singurul risc pe care îl am este comercial și asta în cazul în care compania Kroll ar fi dată în judecată de cineva vizat iar ea la rândul ei m-ar da pe mine în judecată”, a precizat Andrian Candu. 

 

 

 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!