DE ACASĂ: Snackuri sănătoase din fructe și legume, afacerea unei mame cu doi copii. Înlocuiesc cu succes dulciurile din comerț (VIDEO)

DE ACASĂ: Snackuri sănătoase din fructe și legume, afacerea unei mame cu doi copii. Înlocuiesc cu succes dulciurile din comerț (VIDEO)

Mere, prune, struguri, lămâi, kiwi, banane, portocale și o listă lungă de legume – toate deshidratate şi la mare căutare pe piaţa moldovenească şi nu doar. Preocupată de un mod activ și sănătos de viață, Maria Zveaghințev a inițiat propria secție de producere a snackurilor sănătoase. A început să usuce fructe la temperaturi scăzute și să facă pastilate din fructe proaspete și miere, fără zahăr sau alte adaosuri. 

...

Publicitate

„Kaki e o adevărată bomboană, e foarte gustoasă, foarte aromată, foarte dulce. Asta pentru mine a fost o descoperire extraordinară, după banană. Bananele sunt cele mai preferate din familia noastră”

Maria Zveaghințev

Autor:

„Până la pregătiri eu foarte atent aleg fructele să nu fie stricate, să fie coapte, să fie gustoase, după care le spăl foarte bine cu apă caldă, pentru că oricum rămîne și coaja pe care noi putem să o consumăm, la unele fructe este mai puțin plăcută, dar eu știu că are multe vitamine o consumăm și pe ea. Urmează felierea propriu zisă, după care o aranjez pe platou și îi dau temperatura maximă, la oricare fruct este de 50 de grade, nu mai mult. Sunt fructe care se usucă foarte repede, 5-6 ore, Dar sunt fructe care necesită 15, 30 de ore. Am uscat prune la 30 de ore”, povestește Maria.

Cantitatea zilnică de fructe deshidratate, recomandată de Organizația Mondială a Sănătății este de 40 grame.

„Să ne imaginăm că mâncăm un kilogram de fructe proaspete, un kilogram de fructe uscate nu e același kilogram. Concentrația de tot ce are un fruct este cu mult mai mare și resectuv noi trebuie să întrebuințăm cu mult mai puțin. Am făcut pachete zilnice, avem un set de șapte pachete în care sunt încadrate toate normele care sunt recomandate de Organizația Mondială a Sănătății și nu mai mult de 40 de grame pe zi de fructe deshidratate”.

Pentru a le păstra mai mult timp, fructele deshidratate au nevoie de condiții speciale

...

„Pentru mine înseamnă grijă, grijă față de familie, grijă față de copii și desigur un mare aport în sănătate pe viitor”

Maria Zveaghințev

Autor:

*

AGORA își propune să fie alături de producătorii autohtoni și să-i susțină în demersul lor, deloc ușor, de a rezista și de a rămâne pe val. De aceea, vă vom prezenta poveștile din spatele brandurilor, oferindu-vă astfel șansa de a-i descoperi pe cei care, prin idei inovative, talent și dăruire, dau formă și culoare noțiunii de „autentic”.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal