Joe Biden vrea ca data de 4 iulie să fie „Ziua Independenței de virus”

Joe Biden vrea ca data de 4 iulie să fie „Ziua Independenței de virus”

Joe Biden s-a adresat joi seara americanilor, într-o primă intervenție televizată difuzată la o oră de vârf, pentru a le transmite că sunt șanse mari ca de 4 iulie, când este celebrată Ziua Independenței, să fie posibile reuniuni restrânse, în cercul de prieteni sau al familiei, dacă oamenii merg și se vaccinează împotriva COVID-19.

Joe Biden le-a cerut statelor să fie pregătite ca începând cu 1 mai toată populația adultă să se poată vaccina. În prezent, prioritari la vaccinare în Statele Unite sunt oamenii în vârstă sau cei care au probleme de sănătate. De la 1 mai, Joe Biden vrea ca vaccinarea să fie la liber, pentru toată populația. Aceasta a fost, de fapt, vestea cea mare pe care le-a dat-o americanilor în prima sa alocuțiune televizată în calitate de președinte.

„Dacă facem asta împreună, până la 4 iulie sunt șanse mari ca voi, familia voastră și prietenii să vă puteți întâlni în curte și să sărbătoriți Ziua Independenței”, le-a spus Joe Biden americanilor. El a adăugat că atunci, țara va putea celebra nu numai Ziua Independenței, ci și „independența de acest virus”, relatează BBC.

Publicitate

Bilanț greu după un an de pandemie

Președintele, care și-a făcut o prioritate a mandatului din a lupta cu pandemia, a avut această intervenție chiar în ziua în care se împlinea un an de la declararea oficială a pandemiei de SARS-CoV-2.

În urmă cu un an, predecesorul său de la Casa Albă, Donald Trump, se adresa poporului american la o oră de vârf pentru a explica că riscul legat de coronavirus este „foarte, foarte mic”. Între timp, pandemia a provocat moartea a peste 529.000 de oameni în SUA, în timp ce peste 29 de milioane de persoane au fost infectate.

„Toţi am pierdut ceva”, a spus joi seară Joe Biden. „Lucrurile mărunte din viaţă sunt cele mai importante şi sunt cele care ne lipsesc”, a adăugat preeșdintele.

Scepticism în legătură cu vaccinarea

Practic, în alocuțiunea sa de joi seară, președintele Joe Biden a vrut să-și asigure concetățenii că există o luminiță la capătul tunelului.

Un recent sondaj de opinie arăta că aproape jumătate dintre alegătorii republicani sunt mai degrabă sceptici în privința vaccinului. Iar dacă asta îi va face în cele din urmă să nu se vaccineze, atunci promisiunile lui Biden - deschiderea generală a școlilor, posibilitatea de a călători și sărbătorirea Zilei Independenței - nu vor putea fi puse în practică, notează BBC.

Discursul său a sunat pe jumătate a promisiune, pe jumătate a avertisment: vaccinați-vă, continuați să fiți precauți, pentru că altfel nu e posibilă revenirea la normalitate. „America își revine, dar americanii trebuie să-și facă fiecare treaba”, a arătat Joe Biden.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal