Alexandru Slusari, după lockdown-ul anunțat de Maia Sandu: „Eu ceva nu înțeleg”

Alexandru Slusari, după lockdown-ul anunțat de Maia Sandu: „Eu ceva nu înțeleg”

Președintele fracțiunii parlamentare a Partidului Platforma DA, Alexandru Slusari, se arată surprins de decizia Consiliului Suprem de Securitate, anunțată de președinta Maia Sandu, prin care se propune instituirea stării de urgență pentru două săptămâni. Mai exact, politicianul insistă pe desemnarea lui Andrei Năstase la funcția de premier, spunând că, astfel, Maia Sandu „nu pierde nimic”.

„Eu ceva nu înțeleg. Nu sunt specialist în domeniul sănătății. [...] Dar lockdown total de minimum două săptămâni, plus revenirea din el, ar costa bugetului circa șase miliarde de lei. Plus, e nevoie de achitat oamenilor și businessului compensații. Economiile cetățenilor și ale businessului după primul an de pandemie sunt epuizate. Evident, e nevoie de atragere a asistenței financiare externe și de rectificări semnificative ale bugetului. Acest lucru poate face doar un guvern plenipotențiar”, a scris Alexandru Slusari pe Facebook.

Deputatul menționează că, în perioada stării de urgență, Parlamentul nu poate fi dizolvat. „Deci, alegerile anticipate oricum se amână în contextul situației pandemice și a necesității vaccinării masive a populației”, adaugă acesta.

Publicitate

„Atunci eu nu înțeleg de ce criza pandemică fără precedent trebuie să fie administrată de un guvern interimar răsuflat și de ce acesta, împreună cu Parlament, urmează să fie impus să încalce Constituția în privința gestionării finanțelor publice și semnării tratatelor internaționale. [...] Eu nu înțeleg cu ce guvernul proeuropean cu mandat scurt, dar cu atribuțiile constituționale depline, în frunte cu Năstase, este mai rău decât executivul interimar al lui Ciocoi. [...] În câteva zile, doamna președinte poate să încerce să rezolve problema învestirii rapide a unui guvern proeuropean de coaliție, propus de Platforma DA. Nu pierde nimic. Nu este votat - a eșuat a doua tentativa. Dar dacă trece, țara are de câștigat”, a mai spus Slusari.

Menționăm că, pe 13 martie, Consiliul Suprem de Securitate a propus instituirea stării de urgență pentru două săptămâni. Guvernului i s-a recomandat ca, timp de trei zile, să vină cu un plan de restricții și măsuri compensatorii pentru categoriile afectate. „Am avut și poziții politice mai maleabile din partea celor care se tem că acțiunile hotărâte pot fi nepopulare. Poziția Președinției e că statul nu poate să stea cu capul în nisip”, a declarat Maia Sandu după ședința CSS.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal