PSRM se opune unui eventual lockdown: „Decizia aparține Maiei Sandu și nicidecum majorității membrilor CSS”

PSRM se opune unui eventual lockdown: „Decizia aparține Maiei Sandu și nicidecum majorității membrilor CSS”

Socialiștii se opun instalării unui lockdown pentru două săptămâni. Mai mult, președintele fracțiunii parlamentare a PSRM, Corneliu Furculiță, care a participat la ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS) de sâmbătă, susține că propunerea de a declara stare de urgență ar aparține președintei Maia Sandu și „nicidecum majorității membrilor CSS”.

„Maia Sandu trebuie să dea dovadă de mai mult curaj şi responsabilitate şi să spună adevărul, că ea cere blocarea totală a economiei pentru cel puţin două săptămâni. Am spus la şedinţa CSS, repet şi acum: PSRM crede în continuare că nu trebuie să distrugem economia şi suntem împotriva „lockdown-ului” pe care insistă Maia Sandu”, a scris Corneliu Furculiță pe Facebook.

Deputatul mai spune că, „în condiţiile în care Maia Sandu cere în continuare alegeri parlamentare anticipate, solicitarea de a stopa orice activitate economică pentru următoarele săptămâni pare, cel puţin, ciudată”.

„Cetăţenii văd o contradicţie clară în acţiunile şi cerinţele şefului statului şi devin tot mai derutaţi. Noi credem că preşedintele ţării trebuie să-şi execute obligaţiunile constituţionale şi să desemneze candidatul la funcţia de prim-ministru. Iar indicaţiile la adresa Parlamentului şi Guvernului nu ţin nicidecum de competenţa şefului statului. Dacă are propuneri de acţiuni legate de combaterea pandemiei, să le facă public, inclusiv cu indicarea surselor financiare, dacă acestea prevăd cheltuieli”, a adăugat socialistul.

Menționăm că și președintele fracțiunii parlamentare a Partidului Platforma DA, Alexandru Slusari, a criticat decizia CSS de a recomanda instalarea unui lockdown. Deputatul, la fel, a insistat pe învestirea unui nou guvern, însă în frunte cu Andrei Năstase.

Menționăm că, pe 13 martie, Consiliul Suprem de Securitate a propus instituirea stării de urgență pentru două săptămâni. Guvernului i s-a recomandat ca, timp de trei zile, să vină cu un plan de restricții și măsuri compensatorii pentru categoriile afectate. „Am avut și poziții politice mai maleabile din partea celor care se tem că acțiunile hotărâte pot fi nepopulare. Poziția Președinției e că statul nu poate să stea cu capul în nisip”, a declarat Maia Sandu după ședința CSS.

Reacții la acest articol
Spațiu rezervat vizitatorilor Agora.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.