PDM cere să nu fie deschise școlile: „Să nu lăsăm ca profesorii să devină carne de tun”

PDM cere să nu fie deschise școlile: „Să nu lăsăm ca profesorii să devină carne de tun”

PDM susține ideea instalării unor restricții pentru a încetini răspândirea noului coronavirus. Până atunci, formațiunea politică cere să nu fie deschise școlile.

PDM propune implicarea poliției, armatei pentru respectarea restricțiilor, moratoriu pe alte cheltuieli decât cele esențiale, ajutoare pentru oameni și business, strategie de vaccinare, creșterea capacității de testare și implicarea voluntarilor.

„Până când se va lua decizia dacă avem sau nu lockdown, rog autoritățile să țină în continuare școlile închise, cu studii în regim online. Să nu lăsăm ca profesorii noștri (părinți, bunici) să devină carne de tun în timp ce politicienii decid cine e cel mai tare. Nu putem să permitem celor care, printr-un concurs de circumstanțe, au ajuns să ia deciziile în țara asta, să jongleze cu viețile oamenilor în halul acesta. Fac apel încă o dată la cei de la PAS și PSRM: opriți acest ping-pong ridicol de declarații. Asumați-vă responsabilitatea și haideți să găsim soluții, acțiuni, decizii”, a declarat liderul PDM, Pavel Filip.

Publicitate

Pe 13 martie, Consiliul Suprem de Securitate a propus instituirea stării de urgență pentru două săptămâni. Guvernului i s-a recomandat ca, timp de trei zile, să vină cu un plan de restricții și măsuri compensatorii pentru categoriile afectate. „Am avut și poziții politice mai maleabile din partea celor care se tem că acțiunile hotărâte pot fi nepopulare. Poziția Președinției e că statul nu poate să stea cu capul în nisip”, a declarat Maia Sandu după ședința CSS.

Socialiștii s-au declarat împotriva instalării unui lockdown pentru două săptămâni. Mai mult, președintele fracțiunii parlamentare a PSRM, Corneliu Furculiță, care a participat la ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS) de sâmbătă, susține că propunerea de a declara stare de urgență ar aparține președintei Maia Sandu și „nicidecum majorității membrilor CSS”.

Ulterior, și președintele fracțiunii parlamentare a Partidului Platforma DA, Alexandru Slusari, a criticat decizia CSS de a recomanda instalarea unui lockdown. Deputatul, la fel, a insistat pe învestirea unui nou guvern, însă în frunte cu Andrei Năstase.

În același timp, deputații PAS sunt convinși că declararea stării de urgență și instalarea unui lockdown e singura soluție pentru a frâna pandemia în R. Moldova.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal