*Acest material este sponsorizat

Proiectul „Women in Online Work (WOW)” lansează cea de a II-a ediție! Înscrie-te și tu până pe 23 martie 2021

Proiectul „Women in Online Work (WOW)” lansează cea de a II-a ediție! Înscrie-te și tu până pe 23 martie 2021
„Women in Online Work (WOW)”

50 de fete și femei sunt învățate să presteze servicii IT online prin intermediul platformelor internaționale de angajare pentru liberi profesioniști. Acest lucru este posibil datorită proiectului „Women in Online Work (WOW)” lansat în toamna anului 2020, cu susținerea Biroului de cooperare al Elveției în cadrul Proiectului „Optim – Oportunități prin Tehnologii și Inovație în Moldova”, implementat de Helvetas Swiss Intercooperation în parteneriat cu Camera de Comerț și industrie a Republicii Moldova, și cu sprijinul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare și al Suediei în cadrul Proiectului TEKWILL.

Și pentru că ne dorim ca numărul fetelor și femeilor cu abilități de lucru online să fie cât mai mare, lansăm acum și cea de-a doua ediție a programului „Women in Online Work (WOW)”.

„La cursurile din cadrul proiectului „WOW”, am învățat să îmbinăm teoria cu practica”, recunosc participantele prime ediții a proiectului

Programul lansat în toamna anului trecut și care încă se mai desfășoară acum, cuprinde mai multe cursuri și sesiuni individuale de ghidare, ajustate necesităților pentru ca doamnele să fie pregătite pentru provocările oferite de munca în mediul digital.   

Gromic Doina, participantă în cadrul primei ediții a proiectului: „Este foarte bine că îmbinăm teoria cu practica, că avem teste, teme pentru acasă, întrebări de evaluare și că învățăm tool-uri, servicii care se utilizează în practică, nu doar teoria din carte. De asemenea, spun mulțumesc pentru cunoștințele, metodele mentorului și pentru că ne oferă link-uri, cărți pentru a învăța exact ce trebuie. Îmi place proiectul, mare mulțumesc!” 

Guștiuc Ludmila, participantă în cadrul primei ediții a proiectului: „Informatia este predată foarte clar șii chiar dacă este o informație nouă pentru mine, înțeleg foarte ușor. Dacă se întâmplă să nu înțelegem ceva, ni se explică din nou. În general este un curs interesant și o atmosferă pozitivă.” 

Anunț! Până pe 23 martie, înscrie-te și tu la cea de-a doua ediție a Women in Online Work (WOW)”

Cea de a II - a ediție a proiectului este lansată cu susținerea Biroului de cooperare al Elveției în cadrul Proiectului „Optim – Oportunități prin Tehnologii și Inovație în Moldova”, implementat de Helvetas Swiss Intercooperation în parteneriat cu Camera de Comerț și industrie a Republicii Moldova, și cu sprijinul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare și al Suediei în cadrul Proiectului TEKWILL.

„Women in Online Work (WOW)” ediția II va cuprinde mai multe cursuri de abilitare și o conferință online care au ca scop încurajarea femeilor de a-și dezvolta abilitățile necesare pentru munca în mediul digital.   

Astfel, inițiativa se va desfășura în mai multe etape: 

Etapa I va cuprinde o conferință de instruire în carieră pentru 100 femei. La această etapă, participantele vor afla despre noile tendințe din câmpul muncii și vor fi ghidate să-și pregătească portofoliului profesional pe platforme online, să-și elaboreze un CV calitativ, să-și mențină pagina de pe rețele sociale și platformele de angajare pentru liberi profesioniști.

Etapa II va include un curs practic gratuit pentru dezvoltarea abilităților necesare pentru 2 profesii din mediul online: Social Media Management, Design Grafic. Astfel, timp de 3 luni, 30 de participante vor lua parte la traininguri de dezvoltare și abilitare pentru a învăța practicile de lucru în mediu digital.

Etapa III va consta într-o sesiune de practică, sub forma unui mentorat asistat pentru cele 30 participante. Fetele vor fi ghidate de mentori pentru a-și pregăti portofoliile, a se înregistra pe platforme internaționale, care oferă locuri de muncă la distanță și cu un orar flexibil.

Data limită pentru înscrierea la program este 23 martie 2021, în baza formularelor de înregistrare de aici https://forms.gle/w1cRo5qzNgbMFBNN6

Pentru a fi parte a programului „Women in Online Work (WOW)” este nevoie ca participantele să respecte următoarele criterii: 

 • Să aibă 18 ani împliniți
 • Să fie stabilite în afara razei orașului Chișinău
 • Să cunoască limba engleză la un nivel intermediar sau avansat
 • Să aibă competenţe şi aptitudini de utilizare a calculatorului

După completarea formularelor de înregistrare, echipa proiectului va evalua respectarea criteriilor de eligibilitate, iar potențialele participante vor trebuie să mai parcurgă câțiva pași, și anume: 

 1. Participarea la conferința de Ghidare și instruire în carieră, desfășurată online
 2. Îndeplinirea sarcinilor practice, trimise pe mail, cu respectarea termenului limită indicată.

Participantele care locuiesc în Chișinău sau care participă în prima ediție a proiectului nu sunt eligibile.*

P.

Vezi și aceste știri
Rolul femei în societate, discutat în cadrul Ministerul Afacerilor Interne

Rolul femei în societate, discutat în cadrul Ministerul Afacerilor Interne

Provocările unei femei în IT. Loredana Godorogea: „Îmi doresc să lansez produse ce ar rezolva probleme sociale de la noi”

Provocările unei femei în IT. Loredana Godorogea: „Îmi doresc să lansez produse ce ar rezolva probleme sociale de la noi”

Fete în domeniul STEM: Vladlena Timofti, despre experiența sa în calitate de viitoare ingineră în domeniul aviației

Fete în domeniul STEM: Vladlena Timofti, despre experiența sa în calitate de viitoare ingineră în domeniul aviației

Advertoriale
Ce faci de Ziua Vinului? Sărbătorește-o alături de cei dragi la Château Purcari!

Ce faci de Ziua Vinului? Sărbătorește-o alături de cei dragi la Château Purcari!

Consecințele traumelor sportive pot fi tratate la Smile Dent Team

Consecințele traumelor sportive pot fi tratate la Smile Dent Team

PROFESIONIȘTII| Recepționista care crește odată cu meseria (VIDEO)

PROFESIONIȘTII| Recepționista care crește odată cu meseria (VIDEO)

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
 • DESCIFRAT| Distribuirea lemnelor de foc sau drumul celor 5 metri ster: De la lista întocmită de primării, la stocurile care se golesc (VIDEO)
  DESCIFRAT| Distribuirea lemnelor de foc sau drumul celor 5 metri ster: De la lista întocmită de primării, la stocurile care se golesc (VIDEO)
 • Moldova, I am back! | Cristina Tocari, tânăra care a revenit din Franța pentru a transforma plasticul în bijuterii (VIDEO)
 • DESCIFRAT| Meniul preșcolarilor, între posibilități și necesități (VIDEO)
 • Moldova, I am back! | Nicolai Croitoru: „Pot să mă mândresc că echipa mea e formată practic în proporție de 80% din persoane revenite de peste hotare”(VIDEO)
 • DESCIFRAT| Cum (NU) face față Chișinăul inundațiilor de după ploi cu un sistem de canalizare pluvială din 1980. Care sunt soluțiile (VIDEO)
Cele mai populare
 • 1
  Municipiul Chișinău are încă trei cetățeni de onoare. Ce personalități mai dețin acest titlu și care sunt beneficiile
 • 2
  Bunuri sechestrate în valoare de 6,2 mld. de lei și 33 mil. de lei, trecute în bugetul de stat. Cum intervine ARBI în recuperarea bunurilor infracționale (VIDEO)
 • 3
  Procuratura Anticorupție investighează sursele de finanțare a protestului Partidului Șor. Participanții ar fi primit între 400 de lei și 100 de dolari
 • 4
  Promo-LEX: Regimul de la Tiraspol a condamnat prima persoană pentru critica deschisă a războiului din Ucraina
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.