Membership AGORA, în presa din Italia: Este prima mass-media din R. Moldova care a oferit publicului posibilitatea unei abonări

Membership AGORA, în presa din Italia: Este prima mass-media din R. Moldova care a oferit publicului posibilitatea unei abonări

Noul model de finanțare, lansat în 2020, prin care AGORA a trecut la opțiunea de abonamente pentru membri, a ajuns în centrul atenției în presa din Italia. Activitatea redacției este sprijinită chiar de urmăritorii portalului de știri. Iar sistemul de Membership reușește să atragă tot mai mulți susținători. AGORA nu doar a lansat cu succes opțiunea de abonamente, dar se poate lăuda, la aproape un an distanță, cu 200 de membri.

„Pandemia de COVID-19 are repercusiuni grave asupra economiei mondiale. Multe sectoare au intrat într-o criză care, probabil, va fi foarte lungă, iar mass-media, în multe cazuri, nu fac excepție. Mai multe redacții din întreaga lume solicită cititorilor sprijin în diferite moduri de finanțare. Printre acestea se numără și portalul de știri AGORA”, notează eurocomunicazione.com.

Sursa italiană amintește că AGORA a fost prima mass-media din R. Moldova care a oferit publicului posibilitatea unei abonări, pentru a-și sprijini munca. Acum, portalul de știri oferă câteva opțiuni de abonament.

Publicitate

„Principalul venit al mass-media online provine din granturi și publicitate, ambele fiind supuse unor schimbări majore - în special în această perioadă. Adresându-se publicului său fidel, AGORA reușește să-și mențină independența. Iar cititorii vor putea „decide ce vor să citească și în ce format”, spune membership managera Veronica Gîdei.

AGORA a făcut acest pas, fiind conștienți că nu este un drum ușor, așa cum „publicul moldovenesc nu este obișnuit să plătească, mai ales dacă poate găsi informații gratuit”.

Așa cum am mai menționat și cum subliniază eurocomunicazione, AGORA își propune să ofere un model de jurnalism echidistant, verificat, transparent și captivant.

Amintim că, pentru a atrage cititorii, AGORA oferă diverse pachete de abonament, care oferă avantaje în funcție de nivel. De exemplu, puteți obține acces la aplicația mobilă (pentru Android și iOS) și materiale exclusive, eliminarea publicității de pe site, bilete pentru spectacole și evenimente teatrale. Iar în martie, vă puteți alege cu produse alimentare tradiționale italiene, puse la dispoziție de partenerul de proiect - Casa Rinaldi.

Dacă te numeri printre cititorii AGORA și te-ai decis să ne susții în noua formulă pe care am optat, poți să afli mai multe detali și să-ți alegi un abonament pe site-ul portalului de știri.

Tot aici, amintim că AGORA s-a ales cu un premiu special la Gala Jurnaliștii Anului 2020. Premiul „Evoluția anului” a fost decernat pentru sistemul de Membership. Intenția echipei de a depinde mai puțin de granturi și mai mult de abonamentele cititorilor a fost apreciată de breasla jurnalistică.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal