Șefa Parlamentului și premierul interimar s-au întrunit, din nou, într-o ședință nocturnă, pentru a discuta situația pandemică

Șefa Parlamentului și premierul interimar s-au întrunit, din nou, într-o ședință nocturnă, pentru a discuta situația pandemică

Șefa Legislativului, Zinaida Greceanîi, și premierul interimar, Aureliu Ciocoi, au avut două întrevederi în aceeași zi. Deși dimineața oficialii au discutat despre scenariul unor restricții mai dure, cei doi s-au întrunit, spre seară, într-o nouă ședință, însă într-un format mai extins. La cea de-a doua întrevedere au fost și unii membri ai Guvernului în exercițiu. Pe ordinea de zi a fost același subiect - combaterea pandemiei COVID-19. 

„Am trasat măsurile care se impun a fi întreprinse imediat pentru a opri tendința pandemică negativă, în contextul creșterii vertiginoase a numărului de persoane infectate și de decese, măsurile respective urmând să fie propuse la următoarea ședință a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP)”, se arată într-un mesaj postat de Zinaida Greceanîi.

Potrivit președintei Parlamentului, aceștia au examinat posibilitățile de aprovizionare a sistemului medical din țară cu vaccinuri anti-coronavirus, într-un volum necesar pentru lansarea procesului de imunizare în masă, odată cu intrarea în vigoare a modificărilor legislative care oferă posibilitatea achiziționării simplificate a vaccinurilor, cu derogarea de la Legea privind achizițiile publice.

Publicitate

Menționăm că, pe 13 martie, Consiliul Suprem de Securitate a propus instituirea stării de urgență pentru două săptămâni. Guvernului i s-a recomandat ca, timp de trei zile, să vină cu un plan de restricții și măsuri compensatorii pentru categoriile afectate. „Am avut și poziții politice mai maleabile din partea celor care se tem că acțiunile hotărâte pot fi nepopulare. Poziția Președinției e că statul nu poate să stea cu capul în nisip”, a declarat Maia Sandu după ședința CSS.

Reacțiile reprezentanților partidelor parlamentare au fost în mare parte împotriva unei astfel de decizii. Mai exact, președintele fracțiunii parlamentare a Partidului Platforma DA, Alexandru Slusari, a criticat decizia CSS de a recomanda instalarea unui lockdown. Deputatul a insistat pe învestirea unui nou guvern, în frunte cu Andrei Năstase.

Și socialiștii au spus că se opun instalării unui lockdown. Iar liderul grupului parlamentar Pro Moldova, Andrian Candu, a menționat că, înainte de a instala un lockdown, e necesar ca autoritățile să analizeze mai bine situația și să revadă posibilitățile privind compensarea cetățenilor și agenților economici.

Deputatul PAS Dan Perciun însă a menționat că „introducerea restricțiilor dure e unica soluție”.

„Opriți acest ping-pong ridicol de declarații. Asumați-vă responsabilitatea și haideți să găsim soluții, acțiuni, decizii”, a intervenit PDM.

Bilanțul persoanelor răpuse de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 4.369. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 205.324.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal