Deputații Pro Moldova, la dialog cu Maia Sandu. UPDATE: „Trebuie să găsim soluții pentru aprobarea unui guvern anti-criză” (LIVE)

Deputații Pro Moldova, la dialog cu Maia Sandu. UPDATE: „Trebuie să găsim soluții pentru aprobarea unui guvern anti-criză” (LIVE)

La dialog cu președinta țării au venit deputații grupului parlamentar Pro Moldova. Aceștia au discutat cu șefa țării soluțiile pentru depășirea crizei politice și epidemice din țară. Liderul grupului, Andrian Candu, a menționat că soluția cea mai potrivită ar fi învestirea unui guvern anti-criză.

UPDATE: După dialogul cu Maia Sandu, deputații grupului parlamentar Pro Moldova au menționat că au fost abordate două subiecte - criza politică și situația pandemică din țară.

„Cum am menționat și continuăm să credem că, dacă se va ajunge la alegerile anticipate, pe care noi le vedem ca o soluție pentru schimbarea clasei politice, la acest lucru trebuie de ajuns ordonat, disciplinat și așa fel încât țara și societatea să nu sufere din cauza crizei. Suntem în criză pandemică gravă. În această perioadă, țara trebuie guvernată cu un program bine pus la punct, cu un program anticriză. I-am repetat Maiei Sandu poziția noastră că sunt necesare așa consultări în general. Trebuie să găsim soluții pentru aprobarea unui guvern anti-criză. Preferabil, să fie cu mai puțină afiliere politică și mai profesionist. Cu program anti-criză cu câteva priorități legate de pandemie, economie, social, justiție și modificarea legislație ce ține de domeniul electoral”, a spus Andrian Candu.

Publicitate

Deputații au menționat că, la această etapă, nu au decis dacă susțin candidatura propusă de PSRM - a Marianei Durleșteanu - pentru funcția de premier. Andrian Candu menționează că, indiferent de candidatul propus, decizia ar urma să fie luată după analiza programului de guvernare.

„Despre situația pandemică, am menționat că situația e foarte gravă din ce vedem ca analiză, cifre. Tendințele sunt tot mai îngrijorătoare și trebuie găsite soluții. Dacă se va merge la instituirea unei stări de urgență, ea trebuie să fie aprobată doar dacă se găsesc soluții economice și umanitare pentru oameni. Trebuie găsite soluții pentru mediul de afaceri, pentru cei în vârstă, pe domeniul educației. Toate trebuie generate de un guvern anti-criză și o majoritate parlamentară care își asumă această responsabilitate și vine cu soluții. Alegerile, dacă vor fi, trebuie pregătite. Doar prin dialog poate fi făcut acest lucru”, a punctat liderul Pro Moldova.

Știrea inițială: Deputații au început discuțiile la ora 10:00, după care vor urma declarații.

Amintim că la finele lunii februarie grupul parlamentar Pro Moldova a anunțat că inițiază consultări cu fracțiunile parlamentare cu scopul de a institui un Guvern plenipotențiar. La fel, discuții au inițiat deputații PSRM și cei din Platforma DA.

Astăzi, Maia Sandu urmează să discute cu toate fracțiunile parlamentare privind soluțiile pentru depășirea crizei politice. Până acum, președinta a avut consultări cu deputații Pentru Moldova, platformă care include fracțiunea PP Șor și câțiva ex-democrați.

Pentru fiecare formațiune politică în agenda de discuții este prevăzută o oră.

Menționăm că pe 23 februarie, Curtea Constituțională (CC) a declarat neconstituțional decretul președintei Maia Sandu, privind desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița pentru funcția de prim-ministru, în contextul în care majoritatea parlamentară o desemnase pe Mariana Durleșteanu. Înalta Curte a mai menționat că șefa țării și fracțiunile parlamentare trebuie să înceapă noi consultări.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal