PSRM sesizează Curtea Constituțională. Majoritatea parlamentară va înainta un alt candidat la funcția de premier

PSRM sesizează Curtea Constituțională. Majoritatea parlamentară va înainta un alt candidat la funcția de premier

Socialiștii urmează să sesizeze, astăzi, Curtea Constituțională în privința deciziei Maiei Sandu de a-l înainta pe Igor Grosu la funcția de premier. Totodată, mâine, 18 martie, majoritatea parlamentară urmează să desemneze un alt candidat. Este „un candidat bun, un profesionist, care va face față crizei”, a spus socialistul Vlad Batrîncea.

Vlad Batrîncea a refuzat să spună cine este candidatul care urmează să fie înaintat la funcția de prim-ministru, dar a menționat că acesta a ocupat deja funcții publice și că este „mai bine pregătit” decât Igor Grosu.

„Nu putem exclude că și liderul socialiștilor ar fi un prim-ministru bun. La această etapă, n-o să examinăm înaintarea dlui Dodon. O să înaintăm o persoană care va face față tuturor presiunilor. La sigur, este mai bine pregătit în domeniul administrării publice, în domeniul gestionării crizelor. Este apreciat de toți cetățenii Republicii Moldova, este un profesionist”, a spus deputatul PSRM.

Publicitate

Întrebat dacă este vorba de ex-premierul Ion Chicu, socialistul a negat un asemenea scenariu.

Cât despre sesizarea ce urmează să fie depusă la Curtea Constituțională, parlamentarul a explicat: „Nimeni dintre participanții la consultări nu l-a înaintat pe dl Grosu, nu au existat circumstanțe care să ducă la ideea că doamna președinte trebuie să-l înainteze pe dl Grosu. Doamna președinte trebuie să se mai gândească odată și destul de bine dacă această înaintare a fost rațională. Îi vom solicita Curții să constate abaterile de la norma legală în procedura de înaintare a dlui Igor Grosu, considerăm că au fost încălcate prevederi constituționale”.

Totodată, Vlad Batrîncea a acuzat că Mariana Durleșteanu ar fi fost presată, inclusiv de forțe externe, ca să-și retragă candidatura.

Menționăm că, pe 16 martie, președinta Maia Sandu a chemat la consultări grupurile și fracțiunile parlamentare. După ce s-au finalizat ultimele discuții de la Președinție, candidata înaintată de majoritatea parlamentară la funcția de premier, Mariana Durleșteanu, a anunțat că se retrage. Astfel, la scurt timp, Maia Sandu a anunțat că îl desemnează pe liderul interimar al PAS, Igor Grosu, drept candidat la șefia Guvernului.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal