Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) din R. Moldova şi Autoritatea pentru Comunicaţii Electronice (AEC) din R. Macedonia au încheiat un memorandum de înţelegere privind facilitarea cooperării şi a schimbului de informaţii în domeniul reglementării comunicaţiilor electronice. Documentul a fost semnat ieri, 7 mai, la Istanbul de directorul ANRCETI, Grigore Varanița, şi directorul AEC, Robert Ordanoski.
Memorandumul încheiat de ANRCETI şi AEC prevede cadrul necesar cooperării şi schimbului de informaţii între cele două părţi în domeniul reglementării şi supravegherii activităţilor în sectorul comunicaţiilor electronice, desfăşurarea acţiunilor comune şi a schimbului de experienţă în scopul promovării concurenţei şi a intereselor legitime ale utilizatorilor finali, în acord cu cele mai bune practici comunitare şi internaţionale.
Documentul stabileşte obiectivele, domeniile şi instrumentele de cooperare între părţi, printre care constituirea echipelor de experţi, organizarea consultărilor şi expertizelor reciproce, schimburilor de informaţii şi documente cu caracter profesional, rezultate din activitatea părţilor privind reglementarea comunicaţiilor electronice.
La Istanbul, Grigore Varanița a avut întrevederi și cu alți conducători ai autorităților de reglementare din țări europene, care participă la conferință, întrevederi la care a discutat probleme actuale legate de reglementarea serviciilor de comunicații mobile. Directorul ANRCETI a luat cunoștință cu cele mai bune practici în materie de reglementare și a făcut schimb de experiență cu omologii săi din alte țări.
AEC este a cincea autoritate de reglementare cu care ANRCETI a încheiat un acord de cooperare. În ultimii ani, ANRCETI a semnat asemenea acorduri cu autorităţile de reglementare în domeniul comunicaţiilor electronice din Bulgaria, România, Lituania și Cehia.
Vezi și aceste știri

Dodon, după ce procurorii au solicitat mandat de arest: „Împotriva unui lider de opoziție este format un grup de investigație compus din peste 50 de persoane”

Elevii din Republica Moldova au cucerit trei medalii de bronz și mențiuni de onoarela Olimpiada Europeană de Fizică

Maia Sandu, absolventă a Harvard Kennedy School, a susținut un discurs la ceremonia de absolvire a promoției 2022 (VIDEO)
Advertoriale

Ești în căutarea unei locuințe? Află care sunt avantajele și dezavantajele unei case în chirie

Impactul bruxismului asupra organismului și a vietii unui pacient. Cum pot fi remediate consecințele acestuia printr-un tratament stomatologic la Smile Dent Team
