„Lansez public invitația către domnul Boțan de a se alătura echipei mele. Sunt gata să semnez chiar astăzi dispoziția pentru numirea sa în calitate de Consilier principal de Stat. Consider că avem dorința comună - de a ajuta țara și cetățenii”, a scris Gaburici pe pagina sa. 

La rândul său, analistul politic a declarat pentru Agora că îl invită și el în Platforma Civică „Demnitate și Adevăr”. „Domnul Gaburici are un simț al umorului bun. Ca să fim pe picior de egalitate îl chemăm și noi să participe alături de noi în platformă, să semneze rezoluția și manifestul”, a declarat Igor Boțan. 

Nu s-au întâlnit

Reprezentanții Platformei „Demnitate și Adevăr” și premierul Gaburici trebuiau să se întâlnească a doua zi după mitingul din 3 mai, însă nu au mai făcut acest lucru . Chiril Gaburici a dat declarații în fața presei din sala Guvernului în timp ce reprezentanții platformei au vorbit din fața bibliotecii Naționale.

Gaburici s-a arătat deschis de a discuta revendicările înaintate de protestatari și a declarat că nu se ascunde. De cealaltă parte reprezentanții platformei consideră actul premierului de a nu se prezenta în fața bibliotecii este „un act de lașitate”

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!