Cum au semnat Apostolova și Ivanov constituirea majorității, dacă sunt spitalizate? PP Șor: „Nu văd probleme”

Cum au semnat Apostolova și Ivanov constituirea majorității, dacă sunt spitalizate? PP Șor: „Nu văd probleme”

Deși sunt infectate cu noul coronavirus și se află în izolare, deputatele fracțiunii Partidului Șor Reghina Apostolova și Violeta Ivanov și-au pus semnătura pe declarația cu privire la constituirea majorității parlamentare. Mai mult, colegul lor de partid Denis Ulanov a spus că deputatele se află în instituții medicale din Chișinău. Întrebat cum au reușit să semneze, în aceste condiții, documentul, Ulanov a menționat: „Nu văd probleme”.

„Ce vă deranjează în acest lucru? Dacă se află în instituțiile medicale, în Chișinău, nu văd probleme. Este o procedură standard, care nu presupune nimic complicat. Autoizolarea nu presupune imposibilitatea de a comunica cu deputații noștri”, a declarat Denis Ulanov în cadrul unei conferințe de presă.

Amintim că trei deputați din platforma Pentru Moldova sunt infectați cu noul coronavirus. Pe lângă ex-democratul Sergiu Sîrbu, cu noul coronavirus sunt infectate Violeta Ivanov și Reghina Apostolova, parlamentare în fracțiunea Partidului Șor. Spre deosebire de Sîrbu, care este internat în terapie intensivă, Ivanov și Apostolova au semnat declarația privind constituirea majorității parlamentare.

Publicitate

Pe 16 martie, președinta țării, Maia Sandu, a inițiat consultări cu fracțiunile parlamentare. Majoritatea forțelor politice și-au expus poziția pentru un guvern care ar soluționa problemele stringente din țară, până la declanșarea unui scrutin parlamentar anticipat. Între timp, candidata susținută de majoritatea parlamentară formalizată, Mariana Durleșteanu, a anunțat că-și retrage candidatura la funcția de premier.

La finalul consultărilor, Maia Sandu a anunțat că a luat act de decizia Marianei Durleșteanu și că, așa cum majoritatea nu are un candidat, îl propune pe liderul PAS, Igor Grosu, la funcția de premier al R. Moldova.

Socialiștii au contestat decretul la Curtea Constituțională. Iar, pe 18 martie, majoritatea parlamentară, formată din PSRM, PP Șor, ex-democrații de la Pentru Moldova, plus neafiliații Eugeniu Nichiforciuc, Vladimir Andronachi și independentul Alexandr Oleinic, l-a desemnat pe Vladimir Golovatiuc drept candidat pentru funcția de prim-ministru.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal